Fanúšikom Kotlebovej stránky sa môžete stať aj proti svojej vôli

Fanúšikom Kotlebovej stránky sa môžete stať aj proti svojej vôli Reprofoto RTVS

Nikdy ste na Facebooku nedali like na žiadnu stránku s Kotlebovským obsahom. Ste dokonca jeho odporcom a odrazu sa vás známi pýtajú, prečo ste fanúšikom stránky propagujúcej nenávistné myšlienky.

 


Zistili ste, že ste sa stali členom Kotlebovej stránky, na ktorú by ste v živote nedali like?

 

Poslednou dobou takéto prípady pribúdajú. Viaceré stránky na facebooku s tisíckami fanúšikov zmenili názov aj zameranie.
Takouto zmenou prešla napríklad nenápadná facebooková stránka Inzert Free, ktorá ponúkala priestor na bezplatné zverejňovanie inzerátov a mala približne 25 tisíc fanúšikov.

Koncom marca zmenila názov na Milujem Slovenskú republiku, pribudol na nej slovenský znak a zmizlo pôvodné logo stránky. Z časovej osi zmizli všetky inzeráty, no pribudla tam protislamská petícia či žiadosť o podporu Kotlebovho združenia.

Viacerí, ktorí si to všimli, nechali na stránke znechutený odkaz.

 

Podobnou zmenou prešla po voľbách aj stránka Trenčiansky hrad, ktorá sa zmenila na stránku Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko – okres Trenčín.

Po premene takej stránky to nie je len o tom, že na vašej časovej osi vám pribúdajú čudne kotlebovské statusy. Ale zneužité je aj vaše meno. Sponzorované odkazy ukazujú vašim priateľom, že ste fanúšikom stránky, ktorá žiada o finančnú podporu o.z. Kotlebu.