Meno historicky prvého Marketéra roka je známe

Meno historicky prvého Marketéra roka je známe Foto: O2

 Občianske združenie Ľudia z marketingu v piatok večer oznámili víťaza historicky prvej súťaže o slovenskú osobnosť marketingu.

 

 

Z 19 návrhov boli na Cenu Marketér roka 2017 nominované 4 osobnosti: marketing director CURADEN Slovakia Lucia Rabatinová, riaditeľka odboru korporátnej a marketingovej komunikácie VÚB banka Martina Hrivnáková, group brand manager Heineken Ronald Lupták a riaditeľ marketingu, O2 Slovakia Igor Tóth.Marketérom roka sa stal Igor Tóth.

"Pod vedením Igora uviedol operátor O2 mimoriadne silnú a mnohými cenami ovenčenú kampaň "17. november", ktorá opäť potvrdila dlhodobý postoj značky O2 hlásiť sa a otvárať témy, ktoré majú ďaleký presah za bežnú korporátnu a komerčnú komunikáciu. Významným počinom roka 2017 bola aj výmena dlhodobo úspešného konceptu "Maňušky" za nový, ktorý reprezentuje podmorský svet na čele s tuleňom Tonom. Igor a jeho tím dlhodobo, cieľavedomo a odvážne prinášajú marketingové riešenia, ktoré sú v súlade s brand essence O2 v podobe férovosti, ktorá je integrálnou súčasťou nielen reklamy, ale aj produktu a služieb. O2 je dnes benchmarkom v kategórii, ktorú môžeme označiť ako značka s názorom," píše porota.

„Mám radosť, že sa nám v spoločnej diskusii podarilo vybrať silné mená do nominačného shortlistu. Ich rozhodnutia majú silný vplyv na formovanie značky, sú za nimi viditeľné posuny a to môže byť inšpiráciou celému trhu. Každý svojou dobrou robotou a nasadením potvrdzuje, ako významná je rola zadávateľa, keď sa to robí tak, ako sa má.", zhodnotila diskusiu a výber štyroch osobností Milada Halová, členka prezídia OZ Ľudia z marketingu.

Vyhlasovateľom Ceny Marketér roka 2017 je občianske združenie Ľudia z marketingu.
Meno víťaza bolo oznámené v rámci galavečera súťaže EFFIE 2017.