Na Slovensku vzniká nová sieť potravín KRAJ, dnes bola otvorená prvá predajňa

Na Slovensku vzniká nová sieť potravín KRAJ, dnes bola otvorená prvá predajňa Foto: Terno

Na trh prichádza KRAJ prichádza nová sieť potravín s názvom Kraj, ako nový koncept spoločnosti Terno.


Dnes bola otvorená pilotná predajňa na ulici J. Kostru v Devínskej Novej Vsi v Bratislave.

„Spoločnosť Terno uvádza na trh nový koncept predajní s názvom KRAJ, ktorý odráža trendy na slovenskom aj svetovom trhu. Zákazníci čoraz častejšie vyhľadávajú kvalitné potraviny, ktorých pôvod a zloženie si vedia overiť,“ povedal Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti TERNO.

Foto: Terno

„KRAJ poskytne komplexný nákup pod jednou strechou pre celú rodinu a za primerané ceny,“ hovorí Zuzana Cseriová, výkonná riaditeľka spoločnosti TERNO. „Ako prvý reťazec na Slovensku ponúkne zákazníkom bežné potraviny vrátane potravín od veľkých výrobcov zo Slovenska, ďalej výrobky menších regionálnych dodávateľov, ako aj najširší výber špeciálneho zdravého sortimentu − bio, dia, vegetariánskeho, vegánskeho, eko, či výrobky pre čoraz väčší počet zákazníkov s potravinovou intoleranciou − bez lepku, bez laktózy,“ dodáva.

Foto: Terno

 

„Predajňa KRAJ v Devínskej Novej Vsi zákazníkom ponúkne až 675 rôznych výrobkov od slovenských regionálnych dodávateľov,“ povedala Cseriová.

Logo novej siete tvoria prvky z krajiny vo farbách žltá, modrá a zelená „Používa symboliku slnka, ktoré vnáša radosť a energiu; vajíčka ako symbolu základnej poctivej suroviny a nového života; Tatier ako prirodzeného a majestátneho symbolu Slovensk; a slovenských polí – bohatých na čerstvú a kvalitnú úrodu,“ objasňuje Marek Koštrna, marketingový manažér spoločnosti Terno.

Nový koncept plánuje počas tohto roka rozšíriť v rámci Bratislavy aj mimo nej. O pár týždňov bude otvorená aj druhá predajňa supermarketového formátu v novej Petržalskej tržnici na Bratskej ulici. „Následne sa pustíme do vytvorenia pilotnej prevádzky KRAJ v segmente malometrážnych predajní potravín,“ dodáva Cseriová.

Ako pripomína web Aktuality.sk sieť Terno rozbiehali ľudia, ktorí voľakedy pracovali pre finančnú skupinu J&T. V roku 2012 kúpil Michal Holík predajne Terno. Dovtedy spadali do bratislavskej Coop Jednoty. K Ternu neskôr prikúpil menšie samoobsluhy Moja samoška a potom aj obchody holandského reťazca Ahold – Hypernova a Albert.Do Terna vstúpil pred dvoma rokmi investičná spoločnosť Sandberg Capital, za ktorou stojí bývalý partner J&T Martin Fedor. "Z registra partnerov verejného sektora vyplýva, že medzi konečnými užívateľmi výhod jednej z firiem patriacej pod Sandberg Capital, sú aj Jozef Tkáč (otec Patrika Tkáča) a Ivan Jakabovič z J&T," pripomínajú Aktuality.sk.