OĽaNO si registruje názov Kresťansko sociálne hnutie

OĽaNO si registruje názov Kresťansko sociálne hnutie Foto: FB OĽaNO

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti požiadalo na Úrade priemyselného vlastníctva o registráciu nového názvu Kresťansko sociálne hnutie a niekoľkých sloganov.

OĽaNO v týchto dňoch požiadalo o registráciu názvu Kresťansko sociálne hnutie ale aj o registráciu aktuálneho názvu a registráciu slovných spojení, z ktorých viaceré používa v kampaniach a vyhláseniach:
Za lepšie Slovensko
Kde budeme radi žiť
Za Slovensko
Za lepšie Slovensko

Hnutie OĽANO ako politický subjekt vzniklo oficiálne v novembri v roku 2011 s charakteristikou, že je to slovenská stredopravicová konzervatívna politická strana.

Predchodcom hnutia bolo občianske združenie „Obyčajní ľudia“, ktoré v roku 2010 založil Igor Matovič. Členovia združenie (Igor Matovič, Erika Jurinová, Martin Fecko a Jozef Viskupič) prijali v roku 2010 ponuku Richarda Sulíka a kandidovali v parlamentných voľbách na kandidátke SaS. Z posledných miest kandidátky sa prekrúžkovali na 4. až 7. miesto a v parlamente pôsobili do roku 2011 ako platforma v rámci SaS, keď vytvorili vlastné hnutie.

Matovič v minulosti avizoval zmenu názvu hnutia, no aktuálne to nevyzerá tak, že by sa chceli zbaviť v názve slovného spojenia "obyčajní ľudia." Skôr to vyzerá na úvahy o ďalšej platforme. 

Aktualizácia o stanovisko Igora Matoviča 22:10: "Nechystáme sa premenovať na Kresťansko sociálne hnutie, keďže sme prístavom pre umiernených lberálov aj konzervatívcov. Tento názov sme si zaregistrovali "do foroty", aby sme ho použili v prípade, že sa rozhodneme vytvoriť smostatnú platformu pre našihch kresťanov. Ostatné názvy sme registrovali preto, lebo ich dlhodobo používame a nechceme, aby sa na nich niekto priživoval."