Poslanec OĽANO: Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stáva diagnóza

Poslanec OĽANO: Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stáva diagnóza Foto: Facebook Ján Krošlák

Štýl komunikácie a vládnutia premiéra Igora Matoviča kritizuje už nielen opozícia, niektorí koaliční partneri, s ostrou kritikou prišiel aj jeho spolustraník poslanec OĽANO Ján Krošlák. 

Bývalý tenista a tréner dnes zverejnil na facebooku rozsiahly status, v ktorom kritizuje štýl komunikácie premiéra a zároveň píše, že v strane majú ľudí, ktorí môžu Matoviča nahradiť. 

„Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľaše len preto, lebo už ma nebaví stále obhajovať a vysvetľovať freestyle jedného človeka. Už ma nebaví pozerať do očí priateľom, ktorí pri pohľade na mňa, vidia automaticky nášho šéfa a klopkajú si neveriacky prstom na čelo,“ začína svoj status Krošlák. Ďalej píše, že čakal rok, snažil sa pracovať v parlamente a stále dúfal a veril, že premiér dorastie do svojho kresla.

„Argumentom a frázam, že on sa zmení, on dorastie do toho kresla, naučí sa vládnuť, tlak naňho je enormný, poučí sa z vlastných chýb, už prestávam veriť. Neuvážene, provokujúce a niekedy infantilné statusy aj napriek radeniu poradcov zo všetkých strán stále pokračujú. Urážanie ľudí, one man nápady, agresívny spôsob boja, akoby sme boli v opozícii, tiež stále pokračuje. Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stáva diagnóza, ktorá má charakter veľkej alergie väčšiny Slovákov na jeho osobu.“

Ďalej píše, že dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať. Pokles preferencii OĽANO podľa neho vôbec nesúvisí s covidom, ale priamo súvisí so správaním premiéra.

„Je zjavné, že 10 percent voličov ho nenávidí a možno 10 percent miluje, vadí mi však, že 80 percent Slovákov sa chytá pri pohľade na jeho statusy alebo výstupy v televízii neveriacky za hlavu a pocitovo sa pomaly, ale isto preklápajú k tej sklamanej a negatívne naladenej skupine Slovákov,“ píše Krošlák, podľa ktorého poslanci OĽANO nie sú žiadne ovce, majú vlastné názory a sú medzi nimi aj takí, ktorí majú na to, aby viedli túto krajinu lepšie.

Matovič by mal podľa neho namiesto slovíčka ja, používať slovo my a jeho my (najbližší poradcovia a kolegovia) by sa nemali báť povedať slovo nie.