OĽaNO: Odchod Roberta Kaliňáka nestačí

Reakcia Igora Matoviča na rezignáiu ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Viac: Minister Robert Kaliňák odstúpil

Odstúpil človek, ktorý sa nikdy nemal stať ministrom. Robert Fico mu do rúk zveril bezpečnosť ľudí na Slovensku a ten si z bezpečnostných zložiek urobil svoju súkromnú armádu. Robert Kaliňák umožnil ľuďom prepojeným na mafiu ovládnuť vedenie elitného policajného útvaru NAKA, ktorú celých 10 rokov zneužíval na boj voči bezbranným ľuďom ako Hegviga Malinová, voči statočným prokurátorom ako Vasil Špirko, opozičným politikom či policajtom.

Celých 10 rokov Robert Kaliňák zneužíval svoje postavenie na vlastné obohacovanie a nie na službu ľuďom. Robert Kaliňák vytvoril prostredie, kde bolo normálne tunelovať verejné zdroje, o ktorých písali investigatívni novinári. Vytvoril a udržiaval prostredie, ktoré umožnilo, aby bol Ján Kuciak so svojou snúbenicou brutálne popravení. Desať rokov kryl podvody "našich ľudí".

Robert Kaliňák zneužíval políciu v prospech strany SMER - SD a jej sponzorov s plným vedomím predsedu vlády Roberta Fica. Preto odchod Roberta Kaliňáka nestačí a považujeme ho len za prvý krok v očiste slovenskej politiky od korupcie a prepojení na ľudí blízkych mafii.

Za hnutie OĽANO

Igor Matovič - predseda hnutia