Chystá sa virtuálny festival Plody doby, podporí ho Zlatý Bažant

Chystá sa virtuálny festival Plody doby, podporí ho Zlatý Bažant Reprofoto RTVS

Iniciatíva s názvom Aby kultúra žila organizuje online festival Plody doby na podporu umelcov. Podporiť sa ho rozhodla spoločnosť  Heineken prostredníctvom značky Zlatý Bažant. Ďalší live stream festival ONE HEAD : music je dnes.

V rámci festovalu vystúpi viacero známych kapiel a interpretov, napríklad: Andrej Šeban, Vec & Škrupo live, Walter Schnitzelsson, Chiki Liki Tu-a, Milan André, Longital, Bert & Friends, Katarzia či Darkness Positive.
Online vystúpenia bude možné pozerať zdarma online alebo z archívu prostredníctvom vznikajúcej platformy Plody Doby. Prvý koncert pôjde v utorok 21. apríla 2020.

Odporúčame aj: Lasica, Fialová a ďalší umelci posielajú obom premiérom otvorený list (CELÉ ZNENIE)

Pre mnohých umelcov, organizátorov podujatí, či kultúrne centrá znamená zrušenie podujatí existenčný problém, s ktorým sa budú musieť vysporiadať. K značke Zlatý Bažant sa môže dobrovoľne pridať kotkoľvek zakúpením symbolickej pamätnej vstupenky a tak podporiť umelcov.

Odporúčame aj: České festivaly spustili internetové United Live Radio, dostupné je aj na Slovensku

Iniciatíva Aby kultúra žila vznikla 13.marca 2020 ako reakcia na krízovú situáciu v súvislosti s koronavírusom a snaží sa pomôcť umelcom preklenúť najnáročnejšie obdobie a zároveň vytvoriť nový formát festivalu, ktorý bezpečne a bez rizika šírenia nákazy prinesie kultúru do domácností aj z dlhodobejšieho hľadiska.

Zakladateľmi iniciatívy sú Peter Konečný (fotograf, hudobník), Zuzana Suchová (fundraising konzultant), Michal Švihra (spoluzakladateľ vstupenkovej platformy Tootoot.fm) a Ondrej Geče (vydavateľstvo Slnko records).

Podobných akcií je na Slovensku viacero. Dnes 15. apríla sa chystá live streame festival ONE HEAD : music festival – z Klubu pod Lampou, na ktorom vystúpia Peter Lipa ml., Love My Science, Isobutane a Isama Zing. Zámerom festivalu je prezentovať hudobníkov a producentov, ktorí ukážu, že hudba sa dá robiť aj bez podpory spoluhráčov, píše spoločnosť Music Press Production, ktorá festival organizuje.