Hovorca Vladimíra Putina bol hospitalizovaný s koronavírusom

Hovorca Vladimíra Putina bol hospitalizovaný s koronavírusom Foto: FB Putin

Hovorca ruského prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Peskov pre štátnu tlačovú agentúru RIA Novosti uviedol, že bol hospitalizovaný s koronavírusom.

Informuje CNN, ktoré dodáva, že Putin vo veľkej miere pracuje z rezidencie v moskovskom regióne prostredníctvom videokonferencií.

V súčasnosti Rusko patrí medzi krajiny, v ktorých má epidémia najväčšie rozmery.

Rusko sa dnes v počte potvrdených prípadov nákazy stalo druhou najhoršie postihnutou krajinou po USA. V Rusku sa k dnešku potvrdilo 232.243 prípadov.

V Rusku pribudlo za posledný deň 10 899 prípadov nákazy, čo je mierny pokles oproti pondelku, keď to bolo rekordných 11 656 prípadov. Celkovo sa doteraz v Rusku potvrdilo 232 243 prípadov, z toho 2116 ľudí zomrelo. Počty novo nakazených za deň v Rusku už od 3. mája stále presahujú 10 000, aj napriek tomu prezident Vladimír Putin v pondelok oznámil začiatok postupného uvoľňovania obmedzení.

Hovorca nie je jediný z vysokých štátnych úradníkov, ktorí na koronavírus v Rusku ochoreli.
Pozitívny test na koronavírus mali traja ruskí ministri, vrátane premiéra Michaila Mishustina, ten je stále v nemocnici, ministerky kultúry Olgy Lyubimovej a ministra bývania Vladimíra Jakuševa.