Cibulková reaguje na ponuku ministerstva: Chcem ako dobrovoľníčka pomáhať v prvej línii

Cibulková reaguje na ponuku ministerstva: Chcem ako dobrovoľníčka pomáhať v prvej línii Foto: FB Dominika Cibulková

Dominika Cibulková po prvej nešťastnej reakcii na škandál okolo jej prednostného zaočkovania proti ochoreniu COVID-19, prišla s novou reakciou aj s novým úprimnejším ospravedlnením, ktorého súčasťou je aj ponuka pomáhať na kovidovom oddelení.

Po niekoľkých dňoch od vypuknutia škandálu, keď vyšlo najavo, že Dominika Cibulková sa bola spolu so svojim manželom Michalom Navarom prednostne zaočkovať, zverejnila tenistka ďalšie stanovisko, v ktorom reaguje na kritiku zo strany ministerstva a ich ponuku, aby prišla pracovať na kovid oddelenie:

„Chcem sa touto cestou ešte raz ospravedlniť za to, že sme spolu s manželom boli neoprávnene zaočkovaní vakcínou proti Covidu. Je mi to ľúto vo vzťahu k všetkým ohrozeným skupinám a ďalším ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Dopustila som sa chyby, keď som si myslela, že len vypĺňame voľné miesta a nevyužité vakcíny. Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc,“ napísala Cibulková, na ktorú striehnu bulvárni novinári a čaká ju s manželom cesta do nemocnice po druhú dávku očkovacej látky.

Odporúčame aj: Ministerstvo reaguje na Cibulkovej ponuku robiť kampaň: Radšej nech ide robiť dobrovoľníčku na covid oddelenie

„Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala,“ dodala tenistka, ktorá sa pôvodne po prepuknutí škandálu núkala, že bude tvárou kampane. Ministerstvo jej ponuku odmietlo a v kritickom stanovisku reagovalo takto: "Vítame, že sa pani Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. V tejto chvíli by najlepšou formou kampane bola dobrovoľná práca v nemocniciach a následné informovanie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania."

Prednostne zaočkovaný bol aj manžel tenistky Michal Navara, v ponuke pomáhať ho tenistka nespomína.

Zároveň Cibulková reaguje na informácie, ktoré sa podľa jej slov objavili na sociálnych sieťach (a niektorých médiach) a týkajú sa jej platenia odvodov do zdravotnej poisťovne. „Od roku 2009 do dnešného dňa som na zdravotných odvodoch na Slovensku zaplatila 55 966,58 EUR. Odhlásená zo zdravotnej poisťovne som bola dva roky, od 27.12.2017 do 19.2.2020 z dôvodu dočasného domicilu v Dubaji. Od 19.2. 2020 som opäť riadne prihlásená a odvody naďalej platím,“ napísala tenistka.

Dominiku Cibulkovú prednostne zaočkovali v bratislavskej nemocnici v čase, keď mali vakcínu dostávať zdravotníci a ľudia z kritickej infraštruktúry. Nemocnica tvrdí, že známu tenistku samovoľne a neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov vakcinačného centra do oficiálneho zoznamu. V prvej reakcii Cibuková napísala, že "sa nechala voviesť do omylu" a že "netušila, že sa dopúšťa vážneho pochybenia."