Šíri sa letáková kampaň v prospech Kisku

Šíri sa letáková kampaň v prospech Kisku

Druhé kolo voľby prezidenta sa blíži. Robert Fico rozposiela po Slovensku listy. Na webe ale aj v schránkach sú už aj letáky s textom troch blogerov, ktoré vyzývajú k voľbe Andreja Kisku.

 


Leták s názvom Prečítajte si skutočnú pravdu! tvoria texty troch autorov, ktoré vyšli pôvodne na webe ako blogy.

 

V prospech Kisku píše cestovateľ a spisovateľ Ivan Bulík, bloger Sveťo Styk a Ľudmila Kolesárová, manažérka Dobrého anjela.

Na podporu Kisku spolu s letákmi vznikla na webe aj stránka lenspolocne.sk a podstránka na Facebooku s hlavným mottom: "Ty si na internete, ale tvoja suseda nie."

Na stránke Lenspolocne.sk je video denníka SME z osláv MDŽ Roberta Fica v Bratislave a pod ním text Tvoja 12-tka pre Slovensko „ONI majú moc a oligarchov. My máme odhodlanie. Poď do toho s nami!" Stránka vyzýva dobrovoľníkov a podporovateľov Andreja Kisku, aby na vlastnej tlačiarni vytlačili letáky a dali ich svojim susedom, ale aj posielali SMS: Tzv. 12–tka znamená 8 letákov, 2 telefonáty svojej rodine a 2 smsky v deň volieb.

Na stránke je mail na organizátorov a autori textov súhlasili s ich zverejením na letáku v prospech Kisku. Organizátori tvrdia, že je to ich vlastná aktivita. „My priatelia Andreja Kisku a ľudia, ktorí mu vo voľbách fandia, sme videli veľký potenciál v blogoch, kde ľudia vyjadrujú osobné skúsenosti s ním ako reakciu na antikampaň. Neustále sme počúvali, že to ľudia chcú tlačiť, chcú to šíriť aj ďalej, za hranice internetu. Obzvlášť po tom, čo schránky zaplavila špina a ohováranie sme chceli do domácností doniesť aj pohľad z druhej strany. Tak sme to dali dokopy. Dnes sa má každý takto možnosť zapojiť a pritom nemíňať peniaze z nejakej straníckej kasy," povedal pre Omédiách.com spoluorganizátor Martin Švidroň.


„Budem rada, keď sa čo najviac ľudí dozvie, aké skúsenosti mám s Andrejom Kiskom ja, alebo aj iní," povedala Kolesarová.

V oslovovaní voličov priamo pokračuje aj Robert Fico. Cez víkend roznášali do schránok po celom Slovensku jeho list občanom. V prospech Kisku má aktívnu kampaň napríklad aj strana Nova Daniela Lipšica.

Viac: Fico rozposiela po Slovensku list v obálke

Okrem toho sa šíri aj anonymná antikampaň.