Prieskum: Keď na pivo, tak s Kiskom alebo Adelou

Prieskum: Keď na pivo, tak s Kiskom alebo Adelou Foto: AK, JOJ

Mýtu, že z piva sa priberá, verí 72 percent žien.

 

 

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu pripravilo netradičný prieskum, kde zisťovalo vzťah slovenských žien nad 18 rokov k pivu ako nápoju.

 

Až 80 % opýtaných respondentiek nad 18 rokov odpovedalo, že pije pivo. Slovenky preferujú svetlé pivo (53,3%), no aj tmavé pivo (23,1%) a radler až na treťom mieste (15,3%).
Prieskum zisťoval aj to, ako veria Slovenky mýtom o pive. Jednoznačne najväčším pivným mýtom medzi Slovenkami je, že sa z neho priberá. Súhlas s týmto tvrdením vyjadrilo až 72 % z celkového množstva opýtaných. Pivo obsahuje menej kalórií ako väčšina alkoholických nápojov.

Argument o z piva rastúcich prsiach sa u žien nepotvrdil - až 42 % vyjadrilo jednoznačný nesúhlas s týmto tvrdením.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že Slovenkám neprekáža, ak si v ich spoločnosti partner objedná pivo, mnohé si ho rady dajú spolu s ním. Potvrdilo to 82,9 % opýtaných žien nad 18 rokov.

Prezident Slovenskej republiky, Andrej Kiska a Adela Banášová. To sú dvaja najžiadanejší Slováci, ktorých by dotazované Slovenky najradšej pozvali na pivo. Ďalšími známymi osobnosťami, ktorých spoločnosti by sa potešili, sú Janko Koleník, Marián Čekovský či Petra Polnišová. Na dámsku jazdu by zo svetového hviezdneho neba najradšej zobrali Juliu Robertsovú a Angelinu Jolieovú. Ak by si mali vybrať zo známych mužov, pri pive by im robili spoločnosť Brad Pitt, George Clooney alebo Leonardo di Caprio.

Prieskum sa realizoval formou kvantitatívneho štandardizovaného dotazovania v štvrtej dekáde roka 2014. Cieľom prieskumu bolo zistiť postoje a názory Sloveniek ohľadne piva, zvyklosti súvisiace s pivom a spoločenské vnímanie jeho konzumácie. Oslovená vzorka pozostávala z približne 500 žien starších ako 18 rokov, pričom 93,5 % účastníčok prieskumu bolo vo veku18 – 45 rokov.