Marek Trubač má novú prácu

Marek Trubač má novú prácu

Bývalý hovorca prezidenta Marek Trubač podľa informácií denníka Plus Jeden Deň robí manažéra pre styk s verejnosťou pre firmy, ktoré má pod palcom podnikateľ a údajný sponzor Smeru Juraj Široký.

 

 

„Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť," odpovedal Trubač pre denník. Svoje zdržanlivé vyjadrenie zdôvodnil tým, že je súkromná osoba.

Trubačov šéf exprezident Ivan Gašparovič bol veľkým fanúšikom hokeja. Na hokeji zvykol sedávať vo VIP zóne aj s niekdajším pezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Jurajom Širokým, ktorý v súčasnosti vlastní Slovan.

Marek Trubač sa stal hovorcom prezidenta Ivana Gašparoviča v roku 2004. Vyštudoval Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre. V minulosti pôsobil ako redaktor vo viacerých médiách – začínal v Rádiu Nitra, neskôr bol redaktorom v Rádiu Forte, televízii VTV, Luna a TA3.

V roku 2007 sa stal Hovorcom roka a v roku 2011 dostal cenu najhoršieho hovorcu - hovorcovskú Malinu. Podľa porotcov si ju zaslúžil za svoj „výkon" pri nedodržiavaní základných princípov práce hovorcu ako je etika, komunikatívnosť a kultivované správanie voči novinárskemu stavu.

Hovorcom prezidenta Andreja Kiisku je bývalý redaktor JOJ Peter Petrus.