Lidl aj Tesco sa dištancujú od akcií kotlebovcov na ich parkoviskách

Lidl aj Tesco sa dištancujú od akcií kotlebovcov na ich parkoviskách Foto: FB ĽSNS

Kotlebovci sa rozhodli využívať na svoje politické agitky „proti asociálnym extrémistom" pozemky obchodných reťazcov.

 


Ľudová strana Naše Slovensko spolu s jej predsedom Mariánom Kotlebom a chystá agitovať po strednom Slovensku. Zverejnila leták, kde svoju politickú kampaň nazvala „Jazda slušných ľudí proti asociálnym extrémistom."
Kotlebovci sa chystajú na jazdu cez viacero miest v Banskobystrickom kraji. „Keď to nepomôže obsadíme Bratislavu!" píšu v letáku.

 

Akciu chcú odštartovať na parkovisku pred Tescom v Banskej Bystrici, parkovisko Tesca chcú využiť aj v Rimavskej Sobote. Zraz majú aj na parkoviska Lidla v Detve či na Mestskom úrade v Tisovci.

Lidl a Tesco sa v reakcii pre Omédiách.com voči využitiu ich parkovísk na politické účely ohradili. Žiaden súhlas nedali ani nevedia o tom, že by ich ĽSNS žiadala.

Odporúčame aj: Akcia kotlebovcov v štátnom podniku bola na poslednú chvíľu zrušená

„Lidl je prísne apolitická spoločnosť. Kategoricky sa dištancujeme od všetkých politických aktivít, ktorých realizáciu na našich parkoviskách nikdy nepovoľujeme. ĽSNS nás v predmetnej veci neoslovila a z našej strany jej nebolo vydané žiadne povolenie. V prípade, že ĽSNS sa svoj zámer pokúsi zrealizovať, bude z nášho pozemku vykázaná," povedal pre Omédiách.com hovorca Lidla Tomáš Bezák.

Odporúčame aj: Koščová napísala Kotlebovcom odkaz: Vy mi nemôžete diktovať, čo mám robiť!

„O tejto aktivite počujeme prvýkrát, nikto nás neinformoval, ani nežiadal o súhlas používať naše parkoviská na propagáciu politickej strany," reagoval pre Omédiách.com hovorca Tesca na Slovensku Martin Krajčovič. „V priebehu týždňa celú vec okolo plánovanej aktivity preveríme. Spoločnosť Tesco je zásadne proti akejkoľvek propagácii ideológie fašizmu alebo nacizmu, ktoré mali za následok milióny obetí na ľudských životoch," dodal.

Najnovšie