Nora Gubková bude vo vedení rozhlasového spravodajstva

Nora Gubková bude vo vedení rozhlasového spravodajstva Foto: Omediach.com

Bývalá dlhoročná hovorkyňa Nora Gubková len pred pár dňami nastúpila do RTVS ako editorka a už mieri medzi šéfov spravodajstva.

Po dnešných turbulenciách, keď generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník odvolal vedúcu odboru televízneho spravodajstva a publicistiky Hanu Lyons a vedúceho odboru televízneho spravodajstva Miroslava Frindta, došlo k posunom aj vo vedení rozhlasového spravodajstva, ktoré sa presúva na uvoľnené pozície do televízie.

Podrobnosti: Rezník zosadil vedenie televízneho spravodajstva RTVS

Nový šéfom televízneho spravodajstva a publicistiky na pozícii po Hane Lyons bude od 1. júna Peter Nittnaus, ktorý momentálne vedie odbor rozhlasového spravodajstva a publicistiky. Na jeho miesto v rozhlase nastupuje doterajší tímlíder domácej redakcie rozhlasového spravodajstva Oto Görner. Na uvoľnené miesto po Görnerovi od 1. júna nastupuje Nora Gubková.

Nora Gubková začínala ako redaktorka a moderátorka spravodajstva v Slovenskom rozhlase. Pracovala aj v STV a TA3, kde bola moderátorkou a zástupkyňou šéfredaktora. V roku 2007, keď sa Domino fórum zmenilo na Domino Efekt, za ktorým stál Roman Filistein, bola výkonnou šéfredaktorkou tohto časopisu.

Po odchode z médií v roku 2011 bola hovorkyňou Národnej diaľničnej spoločnosti, komunikačnou riaditeľkou Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Za starostu Radoslava Števčíka bola v rokoch 2015 až 2019 hovorkyňou bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Po komunálnych voľbách písala komentáre pre Webnoviny.