Jemné má vlastniť firma so sídlom na Cypre

Jemné má vlastniť firma so sídlom na Cypre Ilustr. foto Rebeca

Čaká sa na súhlas Rady pre vysielanie a retransmisiu.

 


Vysielateľ rádia Jemné (v minulosti Jemné melódie) spoločnosť Tam Art Productions chce previesť celý obchodný podiel na firmu so sídlom na Cypre, ktorá je blízka J&T.

 

Na zmenu vlastníckej štruktúry je potrebný súhlas rady. Vysielateľ už požiadal Radu o udelenie predchádzajúceho súhlasu s plánovaným 100-percentným prevodom obchodného podielu na základnom imaní na nadobúdateľa spoločnosť Filament company Limited so sídlom na Cypre.

Licenciu vlastní spoločnosť Tam Art Production, ktorú vlastnila spoločnosť Harad známeho podnikateľa Ladislava Reháka, spoločnosť Harad kúpil na jar minulého roka Michal Holík, konateľ spoločnosti Condorum, ktorá prevádzkuje siete Terno a Moja Samoška. Rehákovu akciovú spoločnosť kúpil cez spoločnosť Filament.

Po takmer roku žiada o odsúhlasenie prevodu vlastníctva priamo spoločnosti, ktorá vlastní licenciu.

Holík v minulosti spolupracoval s finančnou skupinou J&T, ako člen predstavenstva vo viacerých jej firmách. „Rádio a maloobchod má rovnakú cieľovku, preto verím v synergické efekty," povedal vtedy pre Hospodárske noviny s tým, že na projekte nespolupracuje s J&T.

Slovenská legislatíva nedovoľuje tzv. krížové vlastníctvo, to znamená, že jeden vlastník vlastní celoplošnú televíziu aj rádio.

K aktivitám J&T aj JOJ Group má blízko aj nový vlastník ďalšieho rádia Rádio Anténa Rock. V súčasnosti je jediným vlastníkom spoločnosť GES Slovakia, ktorá vlastní vysielaciu licenciu, Peter Korbačka z J&T Private Equity Group. Korbačka bol do roku 2014 v predstavenstve Slovenskej produkčnej, ktorá stojí za MAC TV, vlastníkom licencie na televízne stanice skupiny JOJ.

Rádio Anténa Rock a Jemné majú spoločné sídlo aj predaj reklamy.
Korbačka bol do minulého roka v predstavenstve Slovenskej produkčnej, ktorá stojí za MAC TV, vlastníkom licencie na televízne stanice skupiny JOJ.