Rada schválila predaj rádií Jemné a Europa 2 majiteľovi Rádia Expres

Rada schválila predaj rádií Jemné a Europa 2 majiteľovi Rádia Expres Ilustr. foto Rádio Europa 2

Spoločnosť Bauer Media Group získala súhlas od Rady pre vysielanie a retransmisiu, aby mohla rozšíriť svoje pôsobenie na slovenskom trhu o rádiá Jemné a Europa 2.

„Súhlas Rady nám umožní ďalej zveľaďovať naše vedúce postavenie na trhu,“ povedal Ivan Antala, generálny riaditeľ Rádia Expres. „Plánujeme investovať do nových formátov a zaujímavého obsahu. Toto sú komponenty potrebné na to, aby slovenský rádiový trh mohol efektívne konkurovať rastúcej konkurencii digitálnych globálnych platforiem. Na slovenskom trhu máme veľké plány.“
Rádiá Expres, Jemné a Európa 2 spolu s ich online produktami bude od októbra po zmene názvu spoločnosti EXPRES MEDIA exkluzívne zastupovať spoločnosť BAUER MEDIA Slovakia.

Spoločnosť EXPRES MEDIA zmení svoj názov na BAUER MEDIA Slovakia 1. septembra 2021.

Podľa obchodnej riaditeľky Rádia Expres Lenky Čamborovej pôjde pod novým názvom BAUER MEDIA Slovakia pôjde o najsilnejšiu inzertnú ponuku na slovenskom rádiovom trhu.

„Sme pripravení na výzvu, ktorá prispeje k rozšíreniu portfólia. Prinesieme aj nové technologické inovácie, ktoré našim partnerom postupne predstavíme. Využijeme naše skúsenosti z trhu, ako aj skúsenosti poprednej európskej audio skupiny Bauer Media Audio,“ povedala Čamborová.

Bauer Media Group je nemecká mediálna skupina, založená v roku 1875 so sídlom v Hamburgu. Vlastní časopisy, televízie a rádiá v mnohých krajinách. Orientuje sa predovšetkým na časopisy pre ženy a mládež, na spoločenské magazíny a televízne programové tituly (napr. Bravo, Cosmopolitan, Happinez, inTouch, Tina, TV Movie, Welt der Wunder).

Slovenská dcérska spoločnosť Bauer Media SK vznikla v roku 2007. Vo svojom portfóliu má aj časopisy Eurotelevízia, TV Max, Telemagazín, Tele Plus, Rytmus života, Chvíľka pre teba, Čas na lásku, Napísané životom, Naša záhrada, Záhady a horoskopy a ďalšie.