McDonald's hovorí otvorene: Syr vyretušujeme, šalát dofarbíme

McDonald's hovorí otvorene: Syr vyretušujeme, šalát dofarbíme

Neslávny reklamný spot McDonald's s "okurkou" má konkurenciu. Spoločnosť iniciatívne v reklamnom spote vysvetľuje, ako dotvára svoje produkty v reklame, aby boli krajšie a príťažlivejšie ako v skutočnosti.

 


Spoločnosť McDonald's prišla s novým propagačným videom, ktorý ju neukazuje práve v najlepšom svetle. Spoločnosť v ňom bez zaváhania vysvetľuje, ako upravuje svoje produkty do reklamy, aby vyzerali príťažlivejšie, ako v skutočnosti.

 „Petr sa pýta, prečo naše hamburgery vyzerajú trochu inak v reklame ako v skutočnosti. Tak sa na to poďme pozrieť," takto začína spot marketingový manažér spoločnosti Jiří Pirk.

Manažér ukazuje skutočný burger.

Následne zisťuje, že produkt, ktorý si kúpil, „naozaj vyzerá inak ako na obrázku." Ide do reklamného štúdia ukázať, ako fotka vzniká. Diváci tak vidia, že sa nefotí skutočný produkt, ktorý sa predáva, použijú sa len rovnaké suroviny. Tie sa pripravujú len tak naoko, pričom objem majú väčší. V photoshope sa následne dôsledne upravia tak, aby vyzerali čo najpôsobivejšie.

Divák sa tak dozvie, že kvôli inej príprave produktu vyzerá hamburger väčší ako v skutočnosti, lebo sa mäso úplne neprepečie ani žemľa nezohrieva. Je aj krajší, upraví sa vzhľad, farby, lebo „fotka musí na prvý pohľad vyzerať fresh, aby ste na produkt mali chuť, aby bol k nahryznutiu."

Video popisuje aj úpravu v photoshope, aby bol produkt krajší. „Syr, pozerám, že je taký biely, tak ho zľahka dofarbíme, zľahka vyretušujeme. Šalát sme si zľahka dofarbili a pri fotení sme použili jeho kučeravé časti, aby burger vyzeral lepšie," hovorí fotografka vo videu.

Lokálnej verzii kampane určenej pre český a slovenský trh predchádzala pred rokom podobná kampaň natočená v Kanade.

Je samozrejmosťou, že produkty do reklám, časopisov, či iných médií sa dnes upravujú v photoshope.  No nepoznám spoločnosť, ktorá by svoju kampaň postavila na vysvetľovaní, ako dôkladne dokrášľuje svoje produkty na fotkách.

Pôvodná kampaň