Spoločnosť McDonald’s pre český a slovenský trh má spoločnú šéfku s Ukrajinou

Spoločnosť McDonald’s pre český a slovenský trh má spoločnú šéfku s Ukrajinou Foto: McDonald’s

Spoločnosť McDonald’s v Českej republike a na Slovensku vymenovala novú generálnu riaditeľku. S účinnosťou od 1. augusta na pozíciu nastúpila Yuliya Badritdinova.

Rodená Ukrajinka a doterajšia CEO McDonald's Ukrajina Yuliya Badritdinova rozširuje svoju pôsobnosť a preberá zodpovednosť za tri trhy – Ukrajinu, Českú republiku a Slovensko, ktoré sú v globálnej sieti McDonald's súčasťou jednej obchodnej jednotky. Tých je v rámci európskeho trhu 11.

Yuliya je prvá žena v československej histórii McDonald's, ktorá stojí na čele spoločnosti. Nahrádza Dana Campa, ktorý prijal pozíciu Senior Franchising Director v spoločnosti McDonald's USA.

Posledné tri roky bola Yuliya Badritdinova zodpovedná za riadenie spoločnosti McDonald's Ukrajina. Vo svojej predchádzajúcej vedúcej pozícii v spoločnosti McDonald's Ukrajina mala na starosti marketing business analýzu, korporátnu komunikáciu a strategické plánovanie pre celý ukrajinský trh. V spoločnosti McDonald's pracuje už viac ako 11 rokov.

Pred nástupom do spoločnosti McDonald's zastávala rôzne marketingové pozície v tamojšej reštaurácii rýchleho občerstvenia, v spoločnosti Nestlé Confectionery a v reklamnej agentúre Saatchi & Saatchi.