Zaraguza získala za 3D zvukovú mapu prestížne ocenenie

Zaraguza získala za 3D zvukovú mapu prestížne ocenenie Foto: Zaraguza

Reklamná agentúra Zaraguza získala prestížne ocenenie FWA award za aplikáciu Heineken City Symphony. 3D realtime zvuková mapa na svete získala FWA, čiže Favourite website award.

 


„Je to najhodnotnejšie a najuznávanejšie ocenenie, ktoré môže stránka získať. Vyhrať ho je pocta, keďže kreativitu, originalitu, dizajn, obsah a jedinečnosť stránok z celého sveta každodenne posudzuje porota zložená z profesionálov v oblasti marketingu," píše Zaraguza v tlačovej správe.

 

Heineken City Symphony je podľa agentúry prvá real time audiovizuálna 3D mapa na svete a vďaka nej môže užívateľ v reálnom čase sledovať všetko, čo sa v meste Praha deje. Vďaka napojeniu tweetov, instagramových fotiek, Foursquare checkinov, „lajkov" a pohybu mestskej hromadnej dopravy na zvuk vytvára všetko dianie v Prahe unikátnu symfóniu, ktorá nikdy nie je rovnaká.

Zadaním bolo vytvoriť digitálny výstup na globálnu komunikačnú tému „cities", slúžiaci však iba ako doprovod k real life expozícii, ktorú mal Heineken na výstave Designblok v Prahe.
„Aj vďaka slobodnému zadaniu sa kreatíva na chvíľu premenila na hudobných skladateľov a správnym mixom všetkého, čo sa v meste na digitálnej rovine deje, pridaním zvukovej a obrazovej roviny vznikla symfónia veľkomesta," píše agentúra.