FBI ukončil vyšetrovanie Brada Pitta, je nevinný


Americký herec Brad Pitt nebude stíhaný v súvislosti s tým, že sa v septembri počas cesty vo svojom súkromnom lietadle údajne v opitosti prestal ovládať pred svojimi deťmi a použil násilie. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) prípad uzavrel, napísala dnes agentúra Reuters.

Začiatkom mesiaca ukončil vyšetrovanie incidentu zo 14. septembra tiež losangeleský úrad, ktorý sa venuje ochrane detí a rodín.

"FBI preskúmal obvinenia súvisiace s nahláseným incidentom z lietadla, v ktorom cestoval Brad Pitt s deťmi, a nebude pokračovať vo vyšetrovaní," povedala hovorkyňa losangeleského FBI Laura Eimillerová.

Oscarová herečka Angelina Jolie, ktorá bola za herca vydatá dva roky a mala s ním vzťah od roku 2005, podala žiadosť o rozvod v septembri, päť dní po incidente. Ako dôvod uviedla, že sú medzi nimi nezlučiteľné rozdiely. Požadovala zverenie detí do svojej starostlivosti. Jej právnik povedal, že tak urobila "pre dobro rodiny".

Herci sa v rámci rozvodového konania dohodli ohľadom starostlivosti o deti. Vyhlásenie, ktoré zverejnil zástupca herečky, upresňuje, že deti zostanú v starostlivosti matky a otec ich bude môcť len navštevovať. Pitt pôvodne žiadal o striedavú starostlivosť.

Pitt a Jolie majú šesť detí s vekovým rozpätím osem až pätnásť rokov. Adoptovali dvoch synov Maddoxa z Kambodže a Paxa z Vietnamu a dcéru Zaharu z Etiópie. Sú tiež biologickými rodičmi troch detí: Shiloh a dvojčiat Knoxa a Vivienne.