Kde sa odohráva farma, kto sú súťažiaci, kto hospodár? Podrobnosti o relácii

Kde sa odohráva farma, kto sú súťažiaci, kto hospodár? Podrobnosti o relácii Foto: Markíza

Televízia MArkíza bude mať ôsme pokračovanie reality šou, v ktorej budú súťažiaci opäť čeliť drsným a nehostinným podmienkam na statku, ktorý budú musieť najskôr dať do poriadku.

Všetko o Farme
Témou najnovšej série je "Mlyn", to znamená, že súťažiaci sa budú musieť naučiť ako pomlieť a spracovať múku, či ako sa pečie chlieb. Dohliadať na farmárov bude aj v tejto sérii moderátorka Kvetka Horváthová a hospodár Martin Bagár. Motiváciou pre dvanástich farmárov je finančná výhra, ktorá sa oproti minulým ročníkom zvýšila na 75 000 eur.

Zaužívané pravidlá

Farmár týždňa

Farmár týždňa dohliada na farmárov a rozdeľuje úlohy tak, aby bolo o všetko postarané, spí v najlepších podmienkach oddelene v dome farmára týždňa a sedí za vrchom stola.

Sluhovia

Farmár týždňa si vyberá dvoch sluhov, ktorí musia počas týždňa vykonávať najťažšiu prácu. Varia, starajú sa o zvieratá, kúria a udržiavajú poriadok na Farme.

Duelanti

Všetci farmári na konci týždňa hlasujú, ktorý z dvoch sluhov pôjde do vyraďovacieho duelu, respektíve ktorý z nich sa stane prvým duelantom. Následne si prvý duelant vyberá svojho protivníka.

Duelové disciplíny

Ráno pred duelom vyzýva moderátorka druhého duelanta, aby si vybral tri disciplíny a ich poradie. Na výber má nasledujúce kategórie:

šikovnosť – prekvapenie (táto disciplína je od 5. série povinná)
inteligencia – vedomostný duel
vytrvalosť – buď pílenie dreva alebo hákovanie
sila – buď pretláčanie drevenej klady alebo preťahovanie lanom.

Duel

Duel prebieha za prítomnosti ostatných súťažiacich. Víťazom duelu je farmár, ktorý dosiahne víťazstvo v dvoch disciplínach. Ak je po prvých dvoch disciplínach stav nerozhodný, rozhoduje posledná disciplína. Ak sa rozhodne už po druhej disciplíne, tretia sa nekoná. Porazený duelant opúšťa súťaž, odchádza napísať list na rozlúčku, v ktorom určí meno nového Farmára týždňa a následne cestuje domov.

Odporúčame aj: Kto sú súťažiaci Farmy 8

Mená víťazov predošlých sérií

Farma 1 - Andrea Járová
Farma 2 – Radomír Spireng
Farma 3 – Mário Drobný
Farma 4 – Pavol Paco Styk
Farma 5 – Lenka Švaralová
Farma 6 – Tomáš Mayer
Farma 7 – Tomáš Mrva