Tyčinka Kit Kat si v Británii opäť nezabezpečila ochrannú známku


Švajčiarskej potravinárskej spoločnosti Nestlé sa opäť nepodarilo zabezpečiť si v Británii ochrannú známku na tvar svojej čokoládové tyčinky Kit Kat. Podľa odvolacieho súdu v Londýne totiž neexistuje dostatok dôkazov, že spotrebitelia pri identifikácii tejto čokolády spoliehajú na jej tvar, píše agentúra AP.

Odvolací súd tak zmaril snahu Nestlé o zvrátenie predchádzajúceho rozhodnutia súdu nižšej inštancie. Spoločnosť Nestlé uviedla, že teraz zváži ďalšie kroky, ktoré by mohli zahŕňať postúpenie celej záležitosti najvyššiemu súdu. Firma upozornila, že tvar tyčinky Kit Kat už získal ochrannou známkou v mnohých krajinách sveta, napríklad v Nemecku, Francúzsku, Austrálii, Juhoafrickej republike a Kanade.

Spoločnosť Nestlé sa o získanie ochrannej známky v Británii prvýkrát pokúsila v roku 2010, proti jej žiadosti sa však postavil konkurent Cadbury. "Dnešné rozhodnutie odvolacieho súdu nás potešilo," uviedla spoločnosť Mondelez, ktorá je majiteľom Cadbury. "Ako sme už skôr konštatovali, nemyslíme si, že by mal byť tvar tyčinky Kit Kat v Británii chránený ako obchodná značka," dodala.