Traja muži obvinenia z vraždy maltskej novinárky musia ísť pred súd

Traja muži obvinenia z vraždy maltskej novinárky musia ísť pred súd Twitter D.C.

 

 


Traja muži obvinení z vraždy maltskej investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej sa budú musieť zodpovedať pred súdom. Justícia ostrovného štátu dnes po troch dňoch zvažovaní rozhodla, že existujú dostatočné dôkazy pre začatie procesu, informoval server Times of Malta.

Caruanová Galiziová zomrela 16. októbra po výbuchu nálože umiestnenej pod jej autom. Pátrala po prípadoch prania špinavých peňazí na Malte. Na jar obvinila niekoľko ľudí blízkych premiérovi Josephovi Muscatovi, že si otvorili účty v Paname, kam posielali nekalo získané peniaze. Šéfa opozície obvinila z prania špinavých peňazí, ktoré vraj pochádzali z londýnskych nevestincov.

Všetci traja obvinení - bratia Alfred a George Degiorgiovci a Vincent Muscat - vyhlásili, že sa cítia nevinní. Okrem nich stíha polícia sedem osôb na slobode. Z väzby ich prepustili na kauciu na začiatku decembra.

Podľa neoficiálnych informácií sú všetci stíhaní maltskými občanmi. Väčšina z nich má údajne záznamy v trestnom registri. Polícia zatiaľ nevie, či zabíjali z vlastnej vôle, alebo či išlo o nájomných vrahov. Žiadny z obvinených v kauzách, o ktorých písala maltská novinárka, nefiguroval.