Ukrajinská miss prišla o korunku; klamala, že nebola vydatá

Organizátori súťaže Miss Ukrajina sa rozhodli diskvalifikovať tohtoročný víťazku, pretože im zatajila, že sa práve rozvádza a má štvorročného syna, a teda nespĺňa požiadavky na "miss". "To je diskriminácia," oponuje dvadsaťtriročná modelka Veronika Didusenková z Kyjeva a odmieta korunku kráľovnej krásy vrátiť.

Riaditeľka súťaže však pred novinármi už ohlásila, že novú ukrajinskú kráľovnú krásy, ktorá bude krajinu reprezentovať na svetových súťažiach, korunujú v posledný septembrový deň.

"Organizátor má neodňateľné právo vylúčiť z radov uchádzačiek osobu, ktorá poskytla nedostatočné či nepravdivé údaje," tvrdí šéfka súťaže Viktorija Kioseová a pripomína, že Veronika podpísala dohodu, v ktorej sa výslovne uvádza, že nikdy nebola vydatá, ani nemá potomka.

Lenže ostrieľaná modelka, ktorá už pracovala v Paríži a Miláne, tvrdí, že tieto podmienky sú diskriminačné, a preto sa dobrovoľne nemieni titulu vzdať. "Ďakujem za podporu v tejto ťažkej dobe. Ste fantastickí," odkázala svojim fanúšikom. Podľa tlače je medzi nimi aj súčasný modelkin priateľ, pôsobiaci ako poradca šéfa prezidentskej kancelárie.

Súťaž upútala pozornosť médií nielen škandálom okolo víťazky, ale aj tým, že sa medzi súťažiacimi objavila aj posledná priateľka zavraždeného ruského opozičného politika Borisa Nemcova. Nemcov bol vo februári 2015 zabitý šiestimi ranami z pištole na moste cez rieku Moskvu na dohľad od Kremľa a Červeného námestia. Útok sa odohral neskoro v noci, keď politik kráčal cez most so svojou priateľkou Annou Durickou.