Reakcia ministerky vnútra v súvislosti s posunom pri vyšetrovaní vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Tlačové oddelenie ministerstva vnútra v súvislosti so zadržaním podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zverejnilo vyhlásenie ministerky vnútra Denisy Sakovej:

 

„Približne 200 výsluchov svedkov, desiatky znaleckých posudkov a množstvo ďalších dôkazov vykonala polícia podľa mojich informácií v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Hoci nemám konkrétne informácie o vyšetrovaní tohto trestného činu, oceňujem výrazný posun v prípade. Ďakujem každému jednému policajtovi, každému jednému svedkovi a úplne každému človeku, ktorý prispieva k objasneniu brutálnej vraždy dvojice mladých ľudí.

Opätovne zdôrazňujem, že riadne vyšetrenie prípadu vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bolo a stále je mojou najväčšou prioritou na poste ministerky vnútra. Hoci z posunu vo vyšetrovaní mám nesmiernu radosť, k právoplatnému rozsudku vedie ešte dlhá cesta. Som naďalej pripravená vytvárať všetky podmienky pre vyšetrovací tím, aby si mohol tak ako doteraz riadne robiť svoju prácu.“