Hostia a témy víkendových diskusných relácií

Sobotné dialógy (sobota 23.2. o 12:10 v Rádiu Slovensko)

 

 

Hosťom relácie Sobotné dialógy bude premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Témy:

- rok od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Čo sa za ten rok udialo, zmenilo a ako pokračuje vyšetrovanie;

- rokovania s farmármi a riešenie problémov, na ktoré poukazovali a ich blokáda hlavného mesta;

- voľba kandidátov na ústavných sudcov a riešenie tohto problému do budúcnosti, počas voľby vznikli nezhody v koalícii a odlišné názory prezentovali aj premiér a poslanci Smeru-SD;

- aktuálne politické dianie.

Moderuje Marta Jančkárová.

Na telo Na Markíze (Nedeľa 13:00)

Daňová kauza Andreja Kisku, politická budúcnosť Roberta Fica aj nápad výrazne zvýšiť minimálnu mzdu na 600 eur. To budú hlavné témy politickej diskusnej relácie Na telo s moderátorom Michalom Kovačičom, ktorého hosťami budú v nedeľu, 24. februára 2019 o 13:00, minister práce a sociálnych vecí Ján Richter (Smer-SD) a podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Šéf Smeru Robert Fico už prezidenta Kisku nenazýva inak ako daňovým a pozemkovým podvodníkom. Tento týždeň sa mu venoval hneď na dvoch tlačových konferenciách a čaká sa, ako Kiska na Roberta Fica zareaguje. Súčasnému prezidentovi sa pomaly končí mandát a dodnes nie je jasné, či zostane prítomný v straníckej politike.

 Myslia si Slováci, že by mal byť naďalej politickým hráčom? V Na telo zverejníme exkluzívny prieskum, ktorý prezradí, či si Slováci želajú, aby sa Andrej Kiska nestiahol do ústrania.

 Dôležitou témou debaty bude nápad zvýšiť minimálnu mzdu zo súčasných 520 eur na 600 eur. Zamestnávatelia už Smeru, ktorý s myšlienkou prišiel, odkázali, že si ide pred voľbami vytĺkať politické body. Čo na to minister práce?