Autor bestsellerov Dan Brown napísal špeciálnu knihu pre deti

Autor svetových bestsellerov Dan Brown napísal svoju prvú knihu pre deti. Volá sa Divoká symfónia, vyšla v USA a slovenský preklad vydá nakladateľstvo Ikar už onedlho.

 

Hravé básničky o zvieratách sú sprevádzané symfóniou, ktorú Brown venujúci sa celoživotne aj hudbe tiež napísal. Knižka sa tak dá čítať klasicky alebo s doprovodom autorovej orchestrálnej skladby, v ktorej zaznievajú pasáže venované jednotlivým zvieratkám. Umožňujú to interaktívne aplikácie pre chytré telefóny. Stačí namieriť fotoaparát mobilného zariadenia na príslušnú stránku a pomocou rozšírenej reality si možno príslušnú skladbu hneď poslúchnuť. V okamihu vydania bude aplikácia so sprievodnou hudbou voľne k stiahnutiu na webových stránkach a prostredníctvom QR kódu priamo v knihe.

Bohato ilustrovaná kniha je zložená z básničiek, v ktorých Maestro Myšiak so svojou taktovkou zoznamuje čitateľa so svojimi zvieracími kamarátmi, od gepardov a klokanov až po slony a veľryby. Každá dvojstrana je venovaná inému zvieratku a formuluje ponaučenie do života, ktoré sa môže stať podnetom k rozhovorom na tému súcitu, trpezlivosti, úcty a sebadôvery, prežívanie prítomnosti, života bez náhlenia alebo toho, aké dôležité je priateľstvo.

"Nesmierne rád rozprávam a vo svojich románoch sa vždy snažím prepájať rôzne témy. V prípade Divokej symfónie som na týchto základoch s ohromným potešením vytvoril mnohovrstevnatý zážitok v pravom slova zmysle, pretože som použil tri rôzne jazyky zároveň - výtvarno, hudbu a poéziu," uviedol autor.

Plánuje sa tiež koncertné prevedenie Divokej symfónie a turné po desiatkach krajinách.

Dan Brown je autorom mnohých medzinárodných bestsellerov; predalo sa ich cez 220 miliónov výtlačkov. V súčasnej dobe pracuje na ďalšom dobrodružstve hrdinov svojich kníh Roberta Langdona.