Igor Matovič: Chytáme koronu pod krk

Igor Matovič: Chytáme koronu pod krk Foto: OLaNO

Premiér Igor Matovič hodnotí aktuálnu epidemiologickú situáciu statusom na facebooku:

V nedeľu 25.10. bolo identifikovaných 1 312 pozitívnych ľudí na Covid-19 pri vykonaní 6 175 testov. To znamená tzv. pozitiv rate (podiel pozitívnych) 21,2%.

Túto nedeľu 8.11. bolo identifikovaných len 577 pozitívnych ľudí na Covid-19 pri vykonanía 4 956 testov. To znamená tzv. pozitiv rate (podiel pozitívnych) rovnako dramaticky poklesol 11,6%.

Čo to znamená? Že ste vy všetci - milióny ľudí počas tých víkendových manévrov urobili skvelú prácu. A máte byť prečo na seba hrdí.

Áno teraz opäť povstanú kuvici, ktorí najprv robili všetko proti tomu, aby sa takto antigény do boja nasadili ... nevyšlo im to ... a teraz budú blúzniť o tom, že tak dramatické zlepšenie je výsledkom na týždeň zatvorených obchodov a jemného lockdownu, ktorý na Slovensku máme (hoci to isté v ružovom majú skoro všade a vôbec to nezaberá).

Je to nebezpečné konanie, lebo tým chcú odstrašiť rozhodujúcich ľudí od masívneho používania antigénových testov na brzdenie epidémie, ktoré nevyhnutne potrebujeme, ak chceme opäť snívať o otvorenom divadle, kine, kostoloch, reštikách, školách a posilkách.

Lebo ak príjmeme ich hru = len lockdown je riešenie, budeme sa nasledovných 6 mesiacov magoriť v lockdownoch bez šance na ako tak normálny život ... a to ja si teda ani len predstavovať nechcem. #DržtePalce

ps. V nedeľu 1.11. bolo testovaných cca polovička zo všetkých vykonaných testov PCR mimo medicínskej indikácie (ako samoplatcovia), lebo sa takto chceli vyhnúť celoplošnému testovaniu. Čiže výsledky za tú nedeľu s 21 tisíc testami a 1 883 pozitívnymi by bolo nefér brať do úvahy.