Matovič zverejnil ďalšie ospravedlnenie (CELÉ ZNENIE)

Premiér Igor Matovič pokračuje v tradícii zverejňovania vlastných ospravedlnení na facebooku:

 Návšteva Borisa ... ospravedlnenie
Áno, boli sme traja - ja, Richard Sulík a Veronika u Borisa na koaličnej rade. Pred stretnutím som sa opýtal, či tým neporušujem nejaké nariadenie a bol som uistený, že nie ... s tým, že ide o samostatný priestor, kvázi pracovňu predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s akýmkoľvek iným pacientom ... a preto sa na túto situáciu nevzťahuje zákaz návštev.
Bez tohoto uistenia by som tam neišiel. Ešte pred cestou tam som dostal info, že vonku by mal byť fotograf, ktorý tam dlhodobo striehne na všetky prípadné návštevy. Na základe toho som mohol ísť anonymným autom priamo do garáže ... ale neurobil som to, lebo som dostal uistenie spomenuté vyššie ... išiel som známym autom, cez hlavnú bránu s vedomím, že nič neporušujem.
Následne, po príchode hore nám prítomná sestra dala plášť, návleky a dezinfekciu na ruky ... nepadlo ani slovíčko o tom, že tam, kam ideme, nemôžeme ísť ... v momente len náznaku, že robím niečo proti pravidlám, by som sa na podpätku otočil. Nepadlo však ani slovíčko, čo je určite škoda.
Vždy som sa stránil akéhokoľvek ostentatívneho využívania/zneužívania výhod, ktoré mám k dispozícii. Preto na rozdiel od Pellegriniho vôbec nevyužívam možnosť druhého doprovodného vozidla, kedy si môj predchodca doslova užíval svoju “dôležitosť” tým, že všade so sebou ťahal ďalšie plné auto chlapov v plnej ťažkej zbroji a stálo nás to úplne zbytočne státisíce eur. Rovnako jazdu s majákom využívam len v cca desatine prípadoch voči svojim predchodcom ... jednoducho, z hĺbky duše papalášizmus nemám rád a neprevádzkujem ho ... stačí sa opýtať ľudí z môjho okolia.
Napriek faktu, že som konal dobromyseľne, niekto silou-mocou hucká v ľuďoch pocit, že sme týmto konaním chceli ľuďom ukázať, že sme niekto viac ... za seba hovorím, že nie a som presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov. Ale, chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem.