Animovaná rodinka Chochmesovcov prichádza na obrazovky RTVS s treťou sériou

Animovaná rodinka Chochmesovcov prichádza na obrazovky RTVS s treťou sériou Foto: RTVS

Pravidlá slušného správania a etikety by mali ovládať malí aj veľkí. Pre divákov všetkých vekových kategórií prináša RTVS od 17. januára už tretiu sériu animovaného seriálu, ktorý hravou formou ukáže, čo sa v rôznych životných situáciách patrí a čo je naopak celkom nevhodné.

Ako sa správať na nákupoch či audiencii? Čo si môžete dovoliť na festivale a čo sa nepatrí robiť na pietnych miestach? Aj to divákom ukáže tretia séria obľúbeného seriálu o etikete Chochmesovci. Trojgeneračná animovaná rodinka vtipných a excentrických osobností je späť. Hippie babička, konzervatívny dedko, mama ako ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec, dcéra Ela hipsterka a syn Teo počítačový maniak sa totiž nikdy nenudia a vždy si nájdu príležitosť na to, aby sa niečo nové naučili. Podarení príbuzní budú v nových premiérových častiach riešiť aj seniorov, susedov, slávnych ľudí, či osobnú hygienu. „Veríme, že nová séria Chochmesovcov prinesie našim divákom mnoho nových nápadov a inšpirácií, ako sa správať s chochmesom v bežných životných situáciách,“ hovoria producenti K2 production Ivica Barabášová a Martin Barabáš.

Premiéry nových 10-tich častí prinesie RTVS od 17. januára každú nedeľu predpoludním po 8.00 h na Dvojke, webe RTVS.sk aj prostredníctvom streamu na Facebooku RTVS. V repríze si diváci môžu nové časti Chochmesovcov pozrieť vždy v sobotu večer o 18.20 h na Jednotke a kedykoľvek aj v archíve na webe RTVS.sk. „Po úspechu prvých dvoch sérií Chochmesovcov, aj medzi mladými divákmi, radi pokračujeme vo vysielaní s ďalšími témami z bežného života a radami, ako sa správať v konkrétnych situáciách. Rodinku Chochmesovcov si naši diváci obľúbili aj vďaka humoru a kreatívnemu spracovaniu v krátkom animovanom formáte. Vo vysielaní Dvojky podobne pracujeme aj s jazykovým vzdelávaním (Slovenčina na slovíčko) a poznávaním histórie ( HISTORY),“ uviedla intendantka Dvojky Marta Gajdošíková.

Aj tretia séria vznikla vďaka vynikajúcim nápadom kreatívneho tímu. Autorkou námetu a scenáristkou je Diana Kacarová. Scenáristicky sa na projekte podieľajú aj Adela Zvalová, Renáta Mitašová, Peter Barnáš, Katarína Vargová, Terézia Simanová a Terézia Oľhová. Režisérom je Róbert Šveda. Ilustrátorsky sa na projekte podieľajú Michaela Čopíková a Veronika Obertová (Ové Pictures), ale aj Mária Kralovič a Alica Kucharovič ako ilustrátorky, ktorých rukopis je pre tento formát ideálny. Samotnú animáciu realizuje animačné štúdio Cube to Cube. Na zvukovej stránke spolupracuje ruchové štúdio Borisa Vereša a hudbu tvorí a zastrešuje producent Martin Barabáš. Stabilným pilierom Chochmesovcov je aj herec Richard Stanke, ktorý vynikajúco pracuje s hlasom, vďaka čomu zvukovo stvárňuje všetkých protagonistov animovanej rodinky.

Chochmesovci sú atraktívny vzdelávací animovaný formát, ktorý poukazuje na dôležitosť znalosti a aplikovania pravidiel spoločenského správania v každodennom živote. Seriál vzniká v koprodukcii RTVS a K2 production s producentmi Ivicou Barabášovou a Martinom Barabášom. Realizáciu projektu finančne podporil Audiovizuálny fond.