Na ČT2 prichádza nová relácia Auto moto svět

Česká televize začne od 5. června opět vysílat vlastní motoristický magazín pod názvem Auto moto svět. Půlhodinový pořad na ČT2 v sobotu před polednem by měl navázat na legendární Auto Moto Revue, které veřejnoprávní televize vysílala od 70. let minulého století. ČT to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Nový týdeník představí témata spjatá s motorismem, dopravou i silničním provozem a zároveň je doplní recenze a testy. Moderovat bude trojice novinářů Jakub Rejlek, Ondřej Chamilla a Radek Vrtal.

"Náš magazín se bude zabývat automobilovými novinkami, ale třeba také bezpečností na silnici. Ukáže praktické rady pro řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, na své si přijdou fandové veteránů, auto moto kutilové a v neposlední řadě nebudou chybět rozhovory se zajímavými lidmi, kteří mají k těmto tématům co říct," uvedl kreativní producent Petr Mühl.

Veteráni budou vedle automobilových novinek dalším tématem magazínu. Hned ve druhém díle se Jakub Rejlek posadí za volant auta z osmdesátých let. Jedním ze specifik týdeníku bude srovnávání kontrastů, a tak ve stejný čas otestuje nový elektromobil jeho kolega Ondřej Chamilla.

Nový pořad částečně naváže na dřívější tvorbu České, respektive Československé televize. Inspiraci tvůrci hledají v relaci Auto Moto Revue, jež se začala vysílat před více než padesáti lety. Českoslovenští diváci tak měli motoristický magazín daleko dříve než třeba ve Velké Británii, kde se začal populární Top Gear vysílat v roce 1977. Mezi tuzemskými stanicemi pořadu bude konkurovat Autosalon na Primě, ve kterém působí bratr Radka Vrtala Josef.