Juraj Krúpa: Kto vlastne platí Milana Žitného!?

Poslanec branno-bezpečnostného výboru parlamentu Juraj Krúpa o Milanovi Žitnom a jeho bezpečnostných analýzach:

Pri surfovaní na Obchodnom registri som nikde nenašiel firmu, ktorá by bola v jeho vlastníctve, alebo v ktorej orgánoch by pôsobil. Rovnaký negatívny výsledok mi poskytol aj Živnostenský register! Takže vyvstáva niekoľko otázok.
? Ak sa Žitný predstavuje ako bezpečnostný analytik, aké bezpečnostné analýzy robí a pre koho?
? A ak ich robí, ako mu za ne platia? Lebo ak nepredpokladám, čo nepredpokladám, že ich robí zadarmo z lásky k vlasti, blížnemu, alebo slovenskému folklóru, tak zase predpokladám, že si za ne necháva platiť. A ak si za ne necháva platiť, ako tento príjem zdaňuje? Toto by ma už skutočne zaujímalo. A hlavne, a to by zaujímalo už množstvo a množstvo ľudí, kto ho vlastne platí!?
☝️Pretože síce nepredpokladám, že o jeho analýzy je vo svete spravodajských služieb zhánka, ale možno je o ne veľký záujem (samozrejme iba o tie, ktoré inak nezverejňuje) na niektorých ambasádach cudzích štátov, ležiacich na východ od Michaloviec.
☝ Ale ak by to aj naozaj nezaujímalo nikoho z nás, povinne by to malo zaujímať napríklad daňový úrad. Alebo Finančnú políciu. Alebo SIS. Alebo všetkých.