Flísová bunda Zelenského sa v Londýne vydražila za 90.000 libier (FOTO)

Flísová bunda Zelenského sa v Londýne vydražila za 90.000 libier (FOTO) Foto: Facebook Володимир Зеленський

V aukčnej sieni Christie's v Londýne sa za 90.000 libier vydražila flísová bunda v khaki farbe, ktorú mal na sebe ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Britský premiér Boris Johnson, ktorý aukciu viedol, pri tej príležitosti označil Zelenského za "jedného z najúžasnejších vodcov modernej doby", informoval denník The Daily Telegraph.

Záujemcovia si mohli zakúpiť množstvo ďalších predmetov spojených s Ukrajinou, ktorá čelí ruskej invázii. Do ponuky sa okrem iného dostal aj džbán s maľbou kohúta, ktorý Johnson dostal počas svojej prechádzky s ukrajinským prezidentom po Kyjeve. Vydražiť sa dala aj prehliadka ukrajinskej metropoly, ktorú povedie jej starosta a bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe Vitalij Kličko.

Aukcia v Londýne sa konala na podporu Ukrajiny. Skutočnosť, že sa Zelenskyj stal hlavou ukrajinského štátu, bola podľa Johnsona katastrofou pre ruského prezidenta Vladimira Putina, ale "požehnaním pre Ukrajinu a pre svet". Johnson tiež povedal, že Británia bude Ukrajine pomáhať tak dlho, ako bude treba.