Extrémne premeny: Spoznajte silné príbehy 12 účastníkov (VIDEO)

Extrémne premeny: Spoznajte silné príbehy 12 účastníkov (VIDEO) Foto: Markíza

 Na obrazovkách televízie Markíza od začiatku septembra pokračuje štvrtá séria reality šou o chudnutí Extrémne premeny.

Odvážni dobrovoľníci si pod vedením skúseného profesionálneho trénera Maroša Molnára, nutričného terapeuta a ďalších odborníkov na zdravý životný štýl, dali za cieľ bezpečne schudnúť výraznú časť svojej telesnej hmotnosti počas jedného roka a získať tak druhú šancu na život.

„Každý jeden z tých dvanástich ľudí je samostatná kapitola života, samostatné klbko problémov, či radostí. Výber je aj túto sériu pestrý a moji „účastníci zájazdu“ sú tak zaujímaví a dynamickí, že ma dokázali neustále prekvapovať a zaiste prekvapia aj divákov Markízy. Každoročne sa snažím vylepšiť Extrémne premeny tak, aby priniesli niečo nové a myslím si, že sa to podarilo aj tentokrát. Je sa na čo tešiť,“ prezradil Maroš Molnár.

V programe tvorcovia sledujú ľudí zvádzajúcich boj s obezitou po celý rok. Chudnutie je rozdelené do štyroch trojmesačných fáz. Na začiatku prebehne týždeň podrobných laboratórnych rozborov a testovanie fyzickej spôsobilosti. Dôjde aj na nevyhnutné poučenie o správnej výžive.

Odporúčame aj: Kto sú súťažiaci v Extrémnych premenách? V súkromí to nemajú jednoduché (FOTO)

Maroš Molnár osobne vedie každého z účastníkov. Navštevuje ich aj doma a zaistí, aby mali primeranú výživu a cvičili. Dáva im lekcie, ako bezpečne chudnúť a lepšie žiť. Na štarte každej ďalšej fázy účastníkom stanoví váhový cieľ. Pokiaľ ho splnia, čaká ich odmena. Ku koncu podstúpia chirurgické odstránenie prebytočnej kože, ktorá už nemusí pokrývať ich obrovské telá. V úplnom cieli divákom odhalia, aká osoba sa po celú dobu skrývala v ich vnútri a túžila sa dostať von.

Účastníci štvrtej série vážia dokopy až neuveriteľných 1915 kilogramov.