Toto je kompletná zostava súťažiacich Let´s Dance (FOTO)

Toto je kompletná zostava súťažiacich Let´s Dance (FOTO)

Markíza prináša ôsmu sériu Let's Dance, v ktorej budú bojovať 11 tanečných párov zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníc a tanečníkov. O titul kráľa a kráľovnej tanečného parketu zabojuje napríklad hviezda telenovely Skrytá vášeň, kubánsky herec ale aj bývalí hokejisti, úspešná paralympionička či známi herci, herečky či moderátor. Kto je kto:

Foto: MarkízaMária Čírová a Joris Yacoub

Mária Čírová je talentovaná speváčka a hudobníčka je aj trojnásobnou mamou, no energie má na rozdávanie, účasť v tanečnej šou je pre ňu splneným snom. So svojím tanečníkom, Francúzom Jorisom, už poctivo derú tanečné topánky a nacvičujú prvé vystúpenie. Tanečník síce pochádza z Francúzska, ale na Slovensku dlhodobo žije a neustále zlepšuje svoju slovenčinu. Mária s tanečnými tréningami už skúsenosti má. Koncom minulého roka sa totiž spoločne s dcérkou Zoe prihlásili na kurz ženského tanca pod vedením Dominiky Roškovej. V minulosti vyskúšala účinkovanie v šou Tvoja tvár znie povedome či už ako účinkujúca, alebo ako hosť. V jej šľapajach išla totiž aj dcérka Zoe.

Henrieta Farkašová a Marek Klič

Foto: Markíza

Paralympionička Henrieta Farkašová bude historicky prvou zdravotne znevýhodnenou súťažiacou v tejto tanečnej súťaži. Ak by si však niekto myslel, že práve kvôli tomu hendikepu bude mať zjazdová lyžiarka jednoduchšie podmienky, je na omyle.

​Jej tanečným partnerom bude Marek Klič. Ten v minulom ročníku tancoval s herečkou Kristínou Svarinskou. Tentokrát bude jeho úloha o niečo náročnejšia. Okrem toho, že bude svoju partnerku učiť tancovať, bude ju musieť aj viesť. Ako prezradil Marek, práve kvôli tomuto musí byť ich vzťah založený na absolútnej dôvere.

Foto: Markíza

Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec

Jednou zo súťažiacich bude aj herečka Gabika Marcinková. Pozvanie do šou dostala už minulý rok, avšak pre rodičovské povinnosti musela odmietnuť. „Mala som sen zúčastniť sa na Let's Dance, odkedy prebehla prvá séria. Bol to ten sen, ktorý človek vie, že sa nikdy nesplní, lebo má pocit, že nemá šancu dostať sa medzí tú skupinu ľudí,“ povedala pre Markízu Marcinková.

​Novou tvárou v šou je aj český tanečník Matyáš Adamec, ktorý by sa pokojne mohol živiť ako model. Potetovaný dlhovlasý fešák bude tancovať s Gabikou Marcinkovou.

Foto: Markíza

Helena Krajčiová a Fabio Belucci

Herečka Helena Karajčiová si chodila obzerať Let's Dance už minulý rok, ale len ako diváčka.
Jej tanečným partnerom je Talian Fabio Bellucci, ktorý bol finalistom Európskeho a Svetového pohára v štandardných tancoch. V Let´s Dance už tancoval dvakrát. V minulosti tancoval po boku herečky Petry Vajdovej, ktorá pre zranenie ukončila súťaž predčasne, a v roku 2022 bola jeho tanečnou partnerkou Aicha zo šou Love Island.

Jana Kovalčíková a Vilém Šír

Slovenská divadelná, seriálová a filmová herečka Jana Kovalčíková hrala v divadlách Aréna, Astorka, GUnaGU, DAB Nitra, SKD Martin, aktuálne je členkou Činohry SND.
Účinkovala vo filmoch Agáva či Čierne na bielom koni, v šou S úsmevom po Slovensku, v seriáloch Panelák, Oteckovia, Kavej, aktuálne v seriáli Chatári. V Let's Dance dostala tanečníka Viléma Šíra, ktorý to v minulej sérii dotiahol až do finále.

Foto: Markíza

Richard Autner a Dominika Rošková

Herec Richard Autner bude tancovať po boku Dominiky Roškovej. Jeho tanečnica ide totiž do Let's Dance tretíkrát a doposiaľ to s každým tanečným partnerom dotiahla do finálovej trojky.

Autner už počas štúdia na Vysokej škole múzických umení hosťoval v SND (Čajka, Bál, Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch). Divákom sa predstavil tiež napríklad v divadlách Astorka Korzo´90 a Aréna. Pred kamerou sa objavil najskôr v študentských krátkych filmoch, následne i v televíznych seriáloch. V roku 2021 vydal svoj debutový album Odpovede, kde sa prezentuje aj ako skladateľ, textár a spevák.
Foto: Markíza

Foto: Markíza

Mario Cimarro a Vanda Poláková

Svetová hviezda telenoviel Mario Cimarro bude tancovať po boku Vandy Polákovej. Kubánsky herec, ktorého okrem iného preslávila aj telenovela Skrytá vášeň, má slovenskú snúbenicu Broňu, s ktorou má malú dcérku. Práve rodina je dôvodom, prečo prijal ponuku na účinkovanie v šou.

Marián Gáborík a Ivana Gáborík

Aj Ivana Gáborík, kedysi Surovcovú, ktorá má bohaté skúsenosti s účinkovaním v šou. Tentoraz však vezme do parády vlastného manžela! S Mariánom Gáboríkom vytvoria aj tanečnú dvojicu.

Foto: Markíza

Foto: Markíza

Victor Ibara a Simona Brecíková

​Victor Ibara je nielen mladý herec, ktorého poznáte zo seriálu Druhá šanca, ale predovšetkým študent medicíny. Všestranne talentovaný herec bude tvoriť pár so Simonou Brecíkovou. Tú si pamätáte z predchádzajúcej série, v ktorej tancovala s Michalom Kovačičom. 

Boris Valábik a Eliška Lenčešová

Tanečnica Eliška Lenčešová v minulom ročníku Let's Dance tancovala po boku MMA zápasníka Attilu Végha. A hoci by to o ňom mnohí nepovedali, Attila mal zmysel pre rytmus a pod Eliškiným vedením sa z neho stal šikovný tanečník. Eliška aj tento rok dostala športovca, pri ktorom opäť musí stavať od základov. Bude totiž tancovať s Borisom Valábikom.

​Moderátor, športový komentátor a bývalý hokejista s výškou 202 centimetrov bude pre ňu poriadnou výzvou nielen pre jeho výšku, ale aj trému z tancovania pred ľuďmi.

Foto: Markíza

Foto: Markíza

 Milan Zimnýkoval a Radka Britaňáková

Moderátor Milan Zimnýkoval bude tencovať s novou tvárou, ktorú ste doposiaľ v šou nevideli, s Radkou Britaňákovou. Tá sa kvôli ponuke v šou vrátila z USA, kde dlhodobo žije a tanečne pôsobí.

Porota
Vystúpenia bude hodnotiť odborná porota v zložení Tatiana Drexler, Adela Vinczeová, Ján Ďurovčík a víťaz vlaňajšieho siedmeho ročníka Let's Dance Ján Koleník, ale tiež diváci prostredníctvom SMS hlasovania. Veľkolepými priamymi prenosmi budú sprevádzať moderátori Viktor Vincze a Lucia Hlaváčková.