Putinova údajná priateľka má asi 20 nehnuteľností (VIDEO)

Popri rezidencii ruského prezidenta Vladimíra Putina vo Valdaji v Novgorodskej oblasti vyrástol aj dom bývalej gymnastky Aliny Kabajevovej, ktorú médiá označujú za jeho priateľku a matku troch jeho detí. Do Valdaja za Putinom jazdí bývalá športovkyňa pravdepodobne po špeciálnej železničnej trati. Napísal o tom ruský investigatívny web Projekt. Kabajevová podľa webu fakticky vlastní dvadsiatku bytov a domov vrátane penthousu v čiernomorskom letovisku Soči o výmere 2600 metrov štvorcových.

Drevený dom pre Kabajevovú sa vo Valdaji začal stavať v roku 2020 a dokončený bol o dva roky neskôr. Dom má 1200 metrov štvorcových.

Kabajevová s deťmi rovnako ako Putin pri cestách do Valdaja pravdepodobne využíva špeciálnu železničnú trať, ktorá končí na utajovanej stanici. Odtiaľ potom Putinova priateľka lieta do Putinovej rezidencie vrtuľníkom. Podobné železničné stanice sa nachádzajú aj pri Putinovej rezidencii v Soči a jeho sídle Novo-Ogarjovo. Do týchto staníc Putin cestuje obrneným vlakom zo stanice v Moskve, uzavretej pre verejnosť.

Väčšina z dvadsiatky nehnuteľností, ktoré podľa portálu Projekt Kabajevová vlastní, je napísaná na jej príbuzných alebo na podnikateľov blízkych Putinovi. Najdrahším z nich je penthouse v bytovom komplexe Korolevskij park (Kráľovský park) v Soči. K penthousu patrí bazén, patio alebo pristávacia plocha pre vrtuľníky. Vnútri bytu je 20 izieb, kinosála, sála na biliard, sauna, solárium alebo bar s tanečným parketom. O poschodie nižšie sa nachádzajú oddelené byty pre personál. Celková cena nehnuteľností, ktorými disponuje Kabajevová, sa podľa Projektu pohybuje okolo 120 miliónov dolárov.