Vo videu z Putinovej návštevy Mariupolu počuť, ako žena kričí, že všetko je na oko (VIDEO)

Vo videu z Putinovej návštevy Mariupolu počuť, ako žena kričí, že všetko je na oko (VIDEO) Reprofoto kremlin.ru

Na videozázname z návštevy ruského prezidenta Vladimíra Putina (alebo jeho dvojníka) v okupovanom Mariupole je podľa médií počuť, ako pri jeho rozhovore s ľuďmi na ulici akási žena z diaľky zakričí, že "všetko je to na oko". Upozornili na to server ruskej redakcie BBC News a portál Meduza. Videozáznam zverejnil Kremeľ aj štátne ruské médiá.

Mariupol Rusko okupovalo po prudkých bojoch a intenzívnom bombardovaní vlani v máji. Podľa tvrdení Kremľa Putin si cez víkend prezrel niekoľko štvrtí mesta, rozprával sa s miestnymi obyvateľmi a tiež doma navštívil jednu z miestnych rodín. Podľa prezidentovho hovorcu išlo o spontánne rozhodnutie, ktoré nebolo v pláne.

Na viac ako dvadsaťminútovom videozázname sa v jednej chvíli, keď sa Putin rozpráva s ľuďmi pred domom, z diaľky ozve volanie, ktorému nie je dobre rozumieť. Podľa serveru Meduza ale neznáma žena zakričala: "Nič z toho nie je pravda, všetko je to na oko!" Na zázname je vidieť, ako sa vicepremiér Marat Chusnullin a ďalší ľudia stojaci za Putinom obzerajú a ukazujú smerom, odkiaľ sa výkrik ozval.

Po návšteve sa objavili úvahy, či na Ukrajine nebol Putinov dvojník. Napríklad aj na základe chôdze, ktorá nebola typická pre Putina.

Poradca mariupolského starostu Petro Andrjuščenko predtým v rozhovore s BBC uviedol, že novostavby, ktoré si v Mariupole Putin prezrel, sú len malým ostrovčekom opravených domov v inak zdevastovanom meste. Podľa spravodajského portálu Meduza zavítal ruský prezident konkrétne do rezidenčnej oblasti Nevskyj. Tam podľa správ ruských médií hovoril s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty namiesto svojich starých zničených.