Toto je moderátor Big Brother. Pozrite sa, čo robí v súkromí (FOTO)

Toto je moderátor Big Brother. Pozrite sa, čo robí v súkromí (FOTO) Reprofoto Markíza

Ponuku na post moderátora reality šou Big Brother na Markíze prijal český moderátor, producent a podnikateľ Míra Hejda. Míra moderoval českú verziu Telerána na Nove, momentálne ho vídať v motoristickej relácii. Míra je manžel moderátorky Zorky Hejdovej, ktorá moderovala šou Love Island.

Hejda nebude len moderátor šou, ale súčasne aj mentor. "Pokiaľ si predstavíte, že ste niekde strávili víkend s niekým, koho ste úplne nemuseli, tak si predstavte, že s týmto človekom by ste museli žiť v jednej vile dva mesiace vkuse. Takže tieto momenty šou budú náročné a navyše tam budú špeciálne misie pre účastníkov, či už denné alebo týždenné. Ja budem ten, ktorý bude ich priateľ, ale na druhej strane som aj priateľ Big Brothera a keď tam vznikne nejaká situácia, tak ja ešte prilejem olej do ohňa," povedal
Hejda.

Hejda sa v televíznom biznise pohybuje už 20 rokov. "Moderoval som už všeličo vrátane reality šou a milujem na tom jednak to, že je to živé, je to tu a teraz a emócia, ktorá tam vzniká, sa nedá pripraviť a ani ja sa na ňu neviem pripraviť. Je skvelé, že tá emócia tu a teraz vás vybudí a musíte konať. Takže ak mám čerpať z niečoho, tak je to dlhoročná skúsenosť naprieč rôznymi formátmi."

Hejda roky funguje ako producent televíznych programov. Pätnásť rokov moderoval šou Limuzína pre Óčko, ktorú aj vyrábal a produkoval. Vymyslel projekt Osobný šofér, ktorý sa vysiela už tri roky a je to testovanie super športových áut. Prevádzkuje aj online televíziu aj o bývaní a dizajne. "To ma tiež zamestnáva nielen ako moderátora, ale aj spolumajiteľa a generálneho riaditeľa," povedal v rozhovore pre televíziu Markíza.