Markíza prichádza s Big Brother, súťažiaci budú pod drobnohľadom 58 kamier (VIDEO)

Markíza prichádza s Big Brother, súťažiaci budú pod drobnohľadom 58 kamier (VIDEO)

Súťažiaci strávia spoločne v dome 9 týždňov, neminú ich ani vianočné sviatky.

O necelý mesiac otvorí Big Brother Česko & Slovensko brány svojho domu a privíta 16 nových spolubývajúcich, ktorých bude sledovať pomocou 58 kamier 24 hodín 7 dní v týždni. O vylúčení jednotlivých súťažiacich rozhodnú diváci pomocou mobilnej aplikácie. Víťaz si odnesie 100 000 eur. Prvú časť novej generácie reality šou Big Brother Česko & Slovensko prinesie Voyo v pondelok 13. novembra 2023. Vždy o deň neskôr epizódy odvysiela TV Markíza a v soboty TV Doma.

„Formát Big Brother aktuálne prežíva hneď v niekoľkých teritóriách svoje znovuzrodenie... Na český a slovenský trh prinášame úplne novú generáciu tohto unikátneho sociálneho experimentu, ktorý ponúkne nefalšované emócie, napätie i drámu. Veríme, že bude diváčky a divákov naša verzia tohto celosvetového reality hitu baviť,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Diváci môžu vidieť dianie z domu každý deň. Sobotné priame prenosy umožnia divákom hlasovanie v špeciálnej aplikácii, ktoré bude určovať kto z relácie vypadne. O vysťahovaní z domu budú rozhodovať výhradne diváci, avšak Big Brother má pri porušení pravidiel právo vylúčiť alebo spolubývajúceho nominovať na vylúčenie. Aplikácia bude tiež rozhodujúca pri voľbe víťaza vo finálnej epizóde.

„Víťazi Big Brother sú vždy volení samotnými divákmi. Všeobecne platí, že ide o veľmi silné osobnosti s rôznymi sociálnymi aj fyzickými zručnosťami, vďaka ktorým to dotiahnu až do konca hry. Rozhodujúce je vždy, ako majú spolubývajúci nastavené svoje hodnoty, ako ich prejavujú a obhajujú, aké majú stratégie a na základe toho potom diváci rozhodnú, kto si zaslúži vyhrať a odnesie si finančnú odmenu,“ hovorí kreatívna producentka Eva Krutáková.

Spolubývajúci v dome Big Brothera majú zakázaný akýkoľvek kontakt s vonkajším svetom. Súťažiaci počas svojho pobytu nikoho neuvidia ani nebudú počuť, dokonca od momentu, keď vstúpia do domu, neprídu vôbec do kontaktu ani s členmi štábu. Jediným spojením medzi svetom a spolubývajúcimi je Big Brother a jeho slovo je zákonom domu. Akékoľvek porušenie bude okamžite potrestané, informuje televízia v tlačovej správe.

Umiestnením ľudí do izolovaného priestoru sa vytvára prostredie na vznik rôznych konfliktov a dramatických zvratov, z čoho ťaží televízia. Minulý rok bol pre šou Big Brother vôbec najsilnejším rokom s 33 sériami na 26 trhoch a stále je jedným z najväčších zábavných formátov produkovaným vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Tento rok sa pridávajú ďalšie 4 územia a medzi nimi práve aj Česko a Slovensko.