Spoločnosť HBO Europe natáča tretiu sériu seriálu Terapie

Karel Roden tretíkrát zasadol do kresla terapeuta v poslednej sérii seriálu Terapie spoločnosti HBO Europe.

ČTK to dnes oznámila hovorkyňa spoločnosti Pavla Brožková. V roku 2011 s týmto seriálom HBO Europe prvýkrát vstúpila do oblasti vlastnej seriálovej tvorby.

"V tretej a zároveň záverečnej sérii, ktorá má 36 epizód, sa do hlavnej úlohy psychológa Marka Poštu opäť vráti Karel Roden," uviedla Brožková a pripomenula ďalšie projekty HBO ako Horiace ker, Mamon či romantický seriál Až po uši. Tento divácky najúspešnejší titul v histórii HBO nakrútil režisér Jan Hřebejk.

Seriál Terapie sa bude natáčať do júla Režisérom je päťnásobný držiteľ Českého leva Petr Zelenka, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcich sériách, a mladý režisér a producent Matěj Chlupáček. Ten má za sebou napríklad projekty Bez dotyku alebo film Polednice.

"O scenár seriálu, ktorý HBO Europe pripravuje so spoločnosťou Evolution Films, sa postarali štyria autori - Petr Zelenka, Tereza Dusová, Iva Klestilová a Robert Geisler," dodala Brožková s tým, že kameramanom tretej rady je Alexander Šurkala.

Seriál Terapie je českou verziou svetovo známej série nazvanej In Treatment s Gabrielom Byrnom v hlavnej úlohe psychiatra, za ktorým prichádzajú svojrázni pacienti. Seriál vychádza z predlohy izraelského autora Hagaja Leviho nazvanej Be Tipul. Seriál ocenený dvoma televíznymi cenami Emmy, Zlatým glóbusom pre Byrna a cenou WGA Award za scenár už skôr odvysielala Česká televízia pod názvom V odbornej starostlivosti.

Prvý aj druhý rad Terapie získali výročné ceny Českého filmového a televízneho zväzu FITES, vypredaná bola aj DVD edícia. Séria sa z drvivej väčšiny odohráva v ordinácii psychoterapeuta a je postavená na dialógoch.