Štvrťročný zisk Walt Disney stúpol vďaka viacerým filmom


Čistý zisk amerického mediálneho gigantu Walt Disney v treťom finančnom štvrťroku stúpol o päť percent na 2,6 miliardy dolárov. K rastu veľkou mierou prispeli dobré výsledky filmového štúdia.

Spoločnosť v noci na dnes tiež oznámila, že v rámci snahy o prilákanie internetových divákov sa rozhodla investovať miliardu dolárov do prevzatia tretinového podielu vo firme BAMTech. Tá sa zaoberá streamovaním videa cez internet.

Celkové tržby spoločnosti Walt Disney v štvrťroku, ktorý skončil 2. júla, stúpli o deväť percent na 14,28 miliardy dolárov. Bez zahrnutia mimoriadnych položiek zarobila firma 1,62 dolára na akciu. Výsledky tak prekonali očakávania analytikov, ktorí podľa agentúry Reuters očakávali zisk 1,61 dolára na akciu pri tržbách 14,15 miliardy dolárov.

Tržby filmového štúdia stúpli o 40 percent na 2,85 miliardy dolárov. Za rastom stál úspech filmov Captain America: Občianska vojna, Kniha džunglí či Hľadá sa Dory. Prevádzkový zisk štúdia sa zvýšil takmer o dve tretiny na 766 miliónov dolárov.