Vydavateľstvo Penty získava ďalšie dve médiá

Vydavateľstvo Penty získava ďalšie dve médiá Foto: Petitpress

Petit Press púšťa vydavateľstvu News and Media Holding denník aj týždenník.

 


Pod vydavateľstvo News and Media Holding prechádza Új Szó, ktorý je najčítanejším denníkom v maďarskom jazyku na Slovensku, a týždenník Vasárnap. Új Szó a Vasárnap boli doposiaľ titulmi maďarskej divízie vydavateľstva Petit Press. Pod vydavateľstvo Penty prechádza aj ich web.

 Vydavateľstvo News and Media Holding (NMH) patrí finančnej skupine Penta. Tá je spoluvlastníkom vydavateľstva Petit Press, kde v súčasnosti kontroluje 45 percent akcií.
Súčasťou najnovšej transakcie je pokles podielu akcii Penty v Petit Presse z 45 na 40 percent. O zmenách informuje samotný web Újszo.com a web Mediálne.sk, ktorý patrí tiež vydavateľstvu NMH.

Prvá slovenská investičná spoločnosť (PSIS) sa tak stane 60% akcionárom Petit Press, zatiaľ čo Penta si ponechá 40% podiel.

Obe transakcie – teda predaj 5-percentného podielu aj presun maďarskej divízie pod NMH – majú byť dokončené do konca roka.

Podrobnosti o finančnom vyrovnaní strany nezverejnili. Podľa Martina Danka z Penty nie je cena predaného podielu a maďarskej divízie jedna k jednej, píše Mediálne.sk.

Új Szó je dlhodobo najčítanejším denníkom v maďarskom jazyku na Slovensku.

Týždenník Vasárnap je rodinný týždenník s kultúrno-spoločenským charakterom pre obyvateľov maďarskej národnosti na Slovensku, vychádza od roku 1969. Pôvodne bol nedeľnou prílohou denníka Új Szó, ako samostatný týždenník je registrovaný od roku 1990.

Portfólio NMH zahŕňa týždenník Plus 7 dní, Plus jeden deň, týždenník Trend, mesačník Záhradkár, Pluska.sk, Centrum.sk, Aktuálne.sk a ďalšie portály.