Plus Jeden deň zverejnil ospravedlnenie mužovi, ktorého pred 7 rokmi spojil s podvodom

Plus Jeden deň zverejnil ospravedlnenie mužovi, ktorého pred 7 rokmi spojil s podvodom Reprofoto Pluska.sk

Pod ospravedlnením je podpísané vydavateľstvo, ktoré už neexistuje.

  

Dnes denník Plus Jeden deň zverejnil na siedmej strane rozsiahle ospravedlnenie Mariánovi Povolnému, ktorého v roku 2010 redakcia cez fotografiu spojila s finančným podvodom.

23. septembra 2010 vyšiel v denníku Plus Jeden deň článok s titulkom Má v podvode prsty aj futbalista?

V článku denník píše o tom, že „dvaja mladíci" koncom novembra 2009 v banke v Bratislave zmenili údaje na cudzom účte. Po niekoľkých dňoch bez súhlasu vlastníka účtu z neho vybrali viac ako 166 tisíc eur. „Na základe záberov z priemyselnej kamery, ktoré polícia zverejnila, sa ozval muž, podľa ktorého je na jednej z fotografií bývalý futbalista Corgoň ligy Martin S. Ten sa však podľa TV JOJ už sám kontaktoval s vyšetrovateľmi a poprel akúkoľvek súvislosť s podvodom. Podľa nášho zdroja podozrivý futbalista tiež nemal motív na vykonanie tohto podvodu."
K článku pripojila redakcia fotografie a popis: „PODOZRIVÍ: Títo muži podľa polície vybrali cudzie peniaze."

Denník Plus Jeden deň dnes, po viac ako siedmych rokoch, zverejnil rozsiahle ospravedlnenie: „Zverejnením tohto článku a podobizne sme vážnym spôsobom zasiahli do ochrany Mariána Povolného, keďže tento nespáchal trestnú činnosť, ktorá bola v článku opisovaná, a preto sa za uverejnenie tohto článku Mariánovi Povolnému verejne ospravedlňujeme a nad svojím konaním vyslovujeme ľútosť. SPOLOČNOSŤ 7 PLUS, s. r. o."


Pod ospravedlnením je podpísaná SPOLOČNOSŤ 7 PLUS, ktorá zanikla v roku 2015. Vydavateľom denníka a právnym nástupcom je vydavateľstvo News and Media Holding.