Kaliňák na Facebooku oznámil, že bol na vláde poslednýkrát

Kaliňák na Facebooku oznámil, že bol na vláde poslednýkrát Reprofoto RTVS

Robert Kaliňák v pondelok oznámil, že odstupuje z funkcie podpredsedu vlády a ministra vnútra SR.
Demisiu však oficiálne nepodal, oznámenie o demisii zatiaľ nebolo doručené do prezidentskej kancelárie a dnes sa zúčastnil aj na rokovaní vlády. Po jej skončení sa vyhol novinárom a napísal na facebooku tento status:

„Dnes som sa zúčastnil posledného zasadnutia vlády vo funkcii podpredsedu vlády a ministra vnútra. Poďakoval som predsedovi vlády, členom vlády, ako aj zamestnancom úradu vlády za dlhoročnú korektnú spoluprácu. Všetko, čo má začiatok, musí mať raz aj koniec. Ďakujem, za vašu podporu a dôveru, veľmi si ju cením.“

"Odstupujem preto, lebo nechcem byť príčinou ďalšieho eskalovania napätia v krajine, a zároveň s vedomím, že sme v rekordne krátkom čase vytvorili najširší vyšetrovací tím v histórii Slovenska, ktorý spolupracuje pri objasnení tohto ohavného činu s odborníkmi z najprestížnejších vyšetrovacích inštitúcii na svete. Tento tím potrebuje pokoj na svoju ďalšiu prácu bez tlakov opozície a médií," povedal Kaliňák v pondelok, dva týždne potom, ako sa objavila informácia o vražde novinára a jeho partnerky. Verejnosť a zástupcovia médií však tvrdia, že odstúpenie Kaliňáka nestačí.

Odporúčam aj: Šéfredaktori: Odchod Roberta Kaliňáka nestačí

Na piatok sú zvolané ďalšie demonštrácie proti vláde Roberta Fica.