Dnešné titulky: Ľudia Ficovi: Ani my neodchádzame!

Dnešné titulky: Ľudia Ficovi: Ani my neodchádzame!

V piatok podvečer boli v desiatkach miest na Slovensku aj v zahraničí protesty proti vláde. Len v Bratislave podľa odhadov prišlo na Námestie SNP okolo 65 tisíc ľudí.

 

Jedným z najsilnejších posolstiev, ktoré sa šírilo aj na sociálnych sieťach, bolo heslo „Fico, ty buď kľudný, my tiež nikam neodchádzame!“ ako reakcia na slová odstupujúceho premiéra Roberta Fica prezidentovi Andrejovi Kiskovi, keď s úškrnom oznamoval, že je ochotný podať demisiu, no on sa „nikam nechystá.“

Foto: Daša Malíková

Demonštrácie sú hlavnou témou všetkých tituliek dnešných slovenských novín.

Denník SME vyšiel s fotkou demonštrácie v Bratislave na celej strane aj s nápisom Ľudia Ficovi: Ani my neodchádzame.

 „Preplnené námestia odpovedali na úškrn Roberta Fica, ktorým počas simulovanej demisie frkol krajine do tváre, že on sa nikde nechystá,“ píše šéfredaktorka SME Beáta Balogová v komentári Námestia odpovedali Ficovmu úškrnu: nechcú ho.

Podľa zástupcu šéfredaktora Denníka N Konštantína Čikovského aby táto krajina prestala zúriť a nemusela sa stretávať na demonštráciách, potrebuje veľmi rýchlo uveriteľné gestá, ktoré nastolia na začiatok aspoň nádej v návrat spravodlivosti, bezpečnosti a úcty politikov k občanom. „Peter Pellegrini má šancu takéto gestá urobiť bez toho, aby vykročil z rámca dohody, ktorú v stredu uzavrela koalícia. Musí nájsť pre svoju vládu takého ministra alebo ministerku vnútra, ktorých nominácia by nevzbudzovala des a odpor, ale úľavu a šancu na zmenu,“ píše Čikovský.

 

Nový Čas vyšiel s titulkou, kde je hlavným nadpisom zvolanie Nestačí! Dav v uliciach chce predčasné voľby. Fotografia bratislavskej demonštrácie je na vrchnej časti titulky. Dole je fotka Mariána Kočnera Bélu Bugára a odkaz na článok Tajné stretnutie na Maldivách!, na ktorú v piatok upozornil web topky.sk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Stará vláda je v demisii a nová sa ešte nevytvorila. Žiadne bezčasie však u nás nepanuje. Stále nevieme, kto a prečo zavraždil novinára a jeho snúbenicu, a stále nevieme, či a nakoľko u nás organizovaný zločin vystrkoval tykadlá smerom k politickej moci v štáte. Podozrení môžeme mať koľko chceme, to však ešte nie je dôkaz. Pozor teda na skratky, keď ešte nevieme, kam vlastne idem,“ píše komentátor Pravdy Peter Javůrek.