Prečo do O 5 minút 12 neprišiel zástupca žiadnej vládnej strany?

Prečo do O 5 minút 12 neprišiel zástupca žiadnej vládnej strany? Reprofoto: RTVS

V súvislosti s aktuálnou politickou krízou pripravila RTVS špeciálne vysielanie diskusnej relácie O 5 minút 12, do ktorej pozvala debatovať zástupcov všetkých parlamentných strán, vrátane ĽSNS.

 

Do RTVS však žiaden zástupca vládnej koalície neprišiel.

Diskusnú reláciu mala mimoriadne aj Markíza, tam prišiel za Smer Peter Pellegrini, ktorý má nastúpiť na miesto premiéra po Robertovi Ficovi, aj predseda Most-Híd Béla Bugár. Zástupcova vládnej strany prišli aj do diskusnej relácie V Politike.

V RTVS nebol v špeciálnom vysielaní O 5 minút 12 z vládnej koalície nikto. „Vzhľadom na politickú krízu, v ktorej sa Slovensko nachádza aj vzhľadom na množstvo scenárov, ako to môže dopadnúť, sme sa rozhodli pozvať zástupcov všetkých parlamentných strán... Dnes vám žiaľ nedokážeme sprostredkovať diskusiu koalície a opozície, lídri vládnych strán pozvanie do našej relácie nevyužili a neposlali do relácie žiadneho zástupcu,“ povedal na začiatku relácie moderátor Martin Strižinec. Ďalej oznámil, že RTVS postupuje podľa štatútu programových pracovníkov, „takže tu budú tri prázdne kreslá,“ dodal.

Odporúčame aj: Kňažko naživo na OTOvi: Ministrom financií by mal byť Bašternák, ministrom vnútra Kočner a premiérkou Trošková (+ VIDEO)

Strana Most poslala do RTVS vyhlásenie, v ktorom oznámila, že „ĽSNS popiera základné demokratické princípy, jej predstavitelia volajú po nenávisti, rasovej neznášanlivosti a diskriminácii," preto Most-Híd z podobne ako v minulosti odmietol účasť.

SNS a Smer žiadne vysvetlenie RTVS neposkytli, zatiaľ neodpovedali ani na otázky Omédiách.com. Pre SNS je prioritou TA3. "Ak nemáte na nedeľu už iný program, tak o 11-tej sledujte reláciu V politike na TA3. Za SNS v nej bude Radovan Baláž. Prajeme krásnu nedeľu," napísala strana na facebook.

Pellegrini sa priznal, že preferoval Markízu pred RTVS. „JA som preferoval vašu televíziu, v TA3 bol náš zástupca a kto manažoval RTVS, to šlo mimo mňa. Ďakujem za pozvanie, veľmi rád prídem aj nabudúce,“ povedal pri odchode z televízie Markízy Pellegrini šéfovi spravodajstva Markízy Henrichovi Krejčovi.

Na Markíze zas odmietol účasť prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár najskôr prisľúbil predtočený rozhovor, dve hodiny pred ním ale oznámil, že ochorel.

Markíza sa spojila s rodičmi zavraždeného Jána Kuciaka aj Martiny Kušnírovej. Obe rodiny kritizovali prístup Roberta Fica, postup policajného prezidenta Gašpara a požadujú jeho odvolanie.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sleduje nás aj na Facebooku: