Playboy sa pridal k firmám, ktoré odchádzajú z facebooku

Playboy sa pridal k firmám, ktoré odchádzajú z facebooku

Pánsky časopis Playboy sa rozhodol prerušiť všetky svoje aktivity na internetovej sociálnej sieti facebook. Reaguje tak na škandál s neoprávneným použitím údajov o užívateľoch siete.

 

Informuje o tom server CNBC.

"Najnovšie správy o údajnom zlom nakladaní facebooku s dátami užívateľov upevnili naše rozhodnutie pozastaviť aktivity na tejto platforme," uviedol časopis. Upozornil, že jeho facebookove stránky navštevuje vyše 25 miliónov užívateľov a že ich nechce vystavovať praktikám, o ktorých sa v poslednej dobe v súvislosti s touto sieťou hovorí.

Časopis tiež poukázal na ťažkosti, ktoré mu pôsobia prísne pravidlá facebooku pre obsah stránok. Upozornil, že vždy presadzoval "osobnú slobodu a oslavu sexu" a že odchod z facebooku je "ďalším krokom v tomto pokračujúcom boji".

Slovenská edícia Playboy má stále podstránku na facebooku.

Odporúčame aj: Šéf facebooku zverejnil v novinách ospravedlnenieŠéf facebooku zverejnil v novinách ospravedlnenie

Spoločnosť Facebook sa v posledných dňoch ocitla v centre pozornosti kvôli správam, že britská analytická firma Cambridge Analytica neoprávnene získala informácie o 50 miliónoch užívateľov facebooku a využila ich okrem iného pri vývoji softvérových nástrojov na podporu volebnej kampane Donalda Trumpa v roku 2016.

Známy americký podnikateľ Elon Musk už minulý týždeň v reakcii na škandál zmazal z facebooku oficiálnej stránky svojich firiem Tesla a SpaceX. Americká softvérová spoločnosť Mozilla a nemecká banka Commerzbank na tejto sieti prerušili reklamu.