Z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej obvinili troch ľudí

Z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej obvinili troch ľudí Foto: Polícia

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej obvinila polícia tri osoby – Tomáša Sz., Miroslava M. a Z.A. Informoval o tom Úrad špeciálnej prokuratúry.

Počas včerajšej policajnej akcie bolo so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zadržaných 8 podozrivých osôb. Po ich vypočutí bolo 5 osôb zo zadržania prepustených a 3 osobám (T. S, M. M., Z. A.) bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy.

"V aktuálnom štádiu prípravného konania vyšetrovateľ vykonáva úkony s obvinenými a na ich základe spracuje podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Ďalšie informácie nie je možné aktuálne poskytnúť. Prokuratúra bude informovať v najbližších dňoch,“ oznámila hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Tomáš Sz. je podľa informácií viacerých médií bývalý policajný vyšetrovateľ z Komárna a Miroslav M. je jeho príbuzný a bývalý vojak.

Podľa Denníka N okrem úkladnej vraždy obvinili troch ľudí aj z iných trestných činov, ktoré prokuratúra zatiaľ nešpecifikovala.  Podľa informácií Denníka N je podozrivý z toho, že strieľal a z vraždy práve bývalý vyšetrovateľ Tomáš Sz. Zvyšní dvaja mu mali pomáhať.

Podrobnosti: Polícia zatkla podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej 

„Ako informovala prokuratúra, polícia obvinila tri osoby z úkladnej vraždy. Vyšetrovací tím je presvedčený o vine týchto osôb. Všetci zasahujúci policajti a vyšetrovací tím spravili maximum preto, aby vinníci mohli byť potrestaní. Teraz o ich osude bude rozhodovať prokurátor a súd,“ napísala polícia.

Podľa televízie JOJ pravdepodobne v súvislosti s prípadom vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky s koná aj dnešná policajná akcia. V Komárne zasahuje Lynx Commando v dome 44-ročnej Aleny.

Polícia informuje o prípade zatiaľ len prostredníctvom statusov na facebooku, tlačovú besedu zatiaľ nezvolala.

Odporúčame aj: Lipšic k policajnej razii k vražde Kuciaka a Kušnírovej: Zverejnenie identikitu svedka mohlo byť vyšetrovacou taktikou


„Vzhľadom na to, že národná protizločinecká jednotka v súvislosti so včerajším zásahom v Kolárove naďalej pokračuje vo vykonávaní procesných úkonov, bude možné informácie súvisiace s prípadom alebo zadržanými osobami poskytnúť najskôr budúci týždeň,“ píše polícia. Zároveň žiada verejnosť a novinársku obec o trpezlivosť, všetkým nám ide o objasnenie veci. „Polícia potrebuje čas a priestor na pokračovanie v dobre rozbehnutom procese.“