Z Trendu odchádza aj šéfredaktor a jedna z hlavných redaktoriek

Z Trendu odchádza aj šéfredaktor a jedna z hlavných redaktoriek Foto: Trend

V Trende pokračujú odchody kľúčových ľudí.

Podľa informácií Omédiách.com Oliver Brunovský rezignoval na funkciu šéfredaktora týždenníka Trend. Informáciu pre Omédiách.com potvrdili viaceré zdroje blízke Trendu aj samotný šéfredaktor. "Áno odchádzam, pravdepodobne ku koncu roka," povedal Brunovský, ktorý o odchode informoval redaktorov na porade.

Foto: Trend

Týždenník patrí pod vydavateľstvo News and Media Holding. Brunovský bol šéfredaktorom Trendu od roku 2013 a šéfredaktorom bol aj v začiatkoch Trendu v rokoch 1991-1993. Kým Trend nekúpilo vydavateľstvo Penty, bol aj jedným z majiteľov vydavateľstva Trend Holding. V rámci titulov vydavateľstva Penty bol posledným šéfredaktorom, ktorého si nové vydavateľstvo samo nedosadilo.

Z Trendu odišli v poslednom období viacerí kľúčoví ľudia. V lete z Trendu odišla zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, a jeden z hlavných redaktorov Filip Obradovič. Výpoveď dala v tomto období aj jedna z hlavných redaktoriek Xénia Makarová. "Po ôsmich rokoch cítim potrebu sa posunúť inde," povedala Makarová pre Omediach.com.

Práve Petková a Makarová boli autorkami viacerých dôležitých investigatívnych článkov, ktoré Trend posledné roky priniesol. Písali o kauzách spojených s Kaliňákom, Počiatkom, ale napríklad aj o kauze Bašternáka, ktorého dnes súd odsúdil na 5 rokov väzenia.

Odporúčame aj: To, že kriminálka vypočúvala novinárky, si všimli už aj v zahraničí

Aktualizácia:

Zatiaľ nie je známe, kto bude novým šéfredaktorom. „Oliver bol roky kľúčovou postavou, ak nie symbolom Trendu. Zanecháva však veľmi kvalitnú redakciu, z ktorej verím, že budeme schopní vybrať dôstojného nástupcu. Z pohľadu stratégie nášho vydavateľstva, vnímame budúcnosť Trendu predovšetkým ako média, ktoré je určené pre najnáročnejšieho čitateľa,“ povedal Michal Teplica, generálny riaditeľ NMH v tlačovej správe.

„Po 27 rokoch som dospel k presvedčeniu, že je čas ísť. Chcel by som sa v prvom rade poďakovať všetkým kolegom, s ktorými som mal možnosť na tomto projekte spolupracovať," povedal Brunovský.