Z Trendu odchádza Petková a ďalší dvaja redaktori

Z Trendu odchádza Petková a ďalší dvaja redaktori Foto: Zastavme korupciu

Z týždenníka Trend odchádzajú dvaja zásadní novinári – zástupkyňa šéfredaktora a investigatívna novinárka Zuzana Petková a vedúci redaktor Filip Obradovič.


Informáciu o ich odchode priniesol web Strategie.sk.

Z Trendu odchádza aj redaktorka Katarína Ragáčová, informáciu pre Omédiách.com potvrdil šéfredaktor Trendu Oliver Brunovský.

Zuzana Petková patrí medzi hlavných investigatívnych novinárov na Slovensku.  V minulosti pracovala v agentúre SITA, denníkoch Pravda, Hospodárske noviny, SME. Za svoju prácu získala viacero ocenení.
V súčasnosti pracuje aj v mediálnom tíme, ktorí pokračuje v kauzách, na ktoré upozornil zavraždený novinár Ján Kuciak.

Odporúčame aj: Redaktorka Trendu zverejnila odpoveď Kočnera, prečo mu došlo z Technopolu 500 tisíc eur

Petková odchádza do nadácie Zastavme korupciu. „Tu ponuku zvažujem už dlho. a tak nejak som sa teraz odhodlala. Odchádzam, lebo je to dobrá ponuka a chcem skúsiť, či viem robiť aj niečo nové,“ povedala novinárka pre Omédiách.com.
Z Trendu odchádza aj Filip Obradovič, ktorý nastúpi do Denník N. "Áno, nastupuje k nám na pozíciu editora a komentátora," povedal pre Omédiách.com Lukáš Fila z Denníka N.

"V prvom rade chcem poďakovať šéfredaktorovi Oliverovi Brunovskému a kolegom v Trende za moje doteraz štyri najlepšie roky novinárčiny. Do Denníka N odchádzam, pretože cítim potrebu zmeny a verím, že mi to pomôže sa ďalej profesne vyvíjať," povedal pre Omédiách.com Obradovič, ktorý bol v minulosti vedúcim redaktorom a zástupcom šéfredaktora v Hospodárskych novinách. Katarína Ragáčová v minulosti pracovala v SME ako vedúca ekonomického oddelenia, bola aj v Hospodárskych novinách, v Profite či na webe Aktualne.sk.

Týždenník Trend patrí vydavateľstvu News and Media Holding, ktorý patrí finančnej skupine Penta.

"Kolegom ďakujem za odvedenú prácu a želám im veľa úspechov pri napĺňaní ich nových výziev," komentoval odchody pre Omédiách.com šéfredaktor Trendu Oliver Brunovský.